Tržište

U Sarajevu dvodnevni samit turizma: Stiglo preko 400 učesnika

U Sarajevu dvodnevni samit turizma: Stiglo preko 400 učesnika
Foto: Vlada KS | U Sarajevu dvodnevni samit turizma: Stiglo preko 400 učesnika

SARAJEVO - Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk pozdravnim govorom je otvorio 2. Sarajevo Tourism Summit 2024.

Planirano je da samit okupi domaće, regionalne i internacionalne predavače iz različitih dijelova Evrope, uz više od 400 učesnika iz Bosne i Hercegovine i regije.

„Ovogodišnji Sarajevo Tourism Summit, ostvaren uz pomoć Vlade Kantona Sarajevo i drugih partnera koji su prepoznali njegov značaj, predstavlja izuzetnu priliku da zajedno istražimo i razmotrimo ključne teme koje oblikuju budućnost turizma. U dva dana samita, kroz panele, diskusije i neformalne susrete, fokusirat ćemo se na širok spektar tema: od investicija u turizmu do iskustava u promociji, od umjetne tehnologije do održivosti. Svaka od ovih tema nosi sa sobom izazove, ali i prilike za napredak i inovacije“, naveo je premijer Uk.

Kako je podsjetio, prošla turistička sezona bila je izuzetna.

„Rekordan broj posjetitelja Kantona Sarajevo jasan je pokazatelj koliko smo uspješni u privlačenju turista. Rezultat je to našeg zajedničkog rada i predanosti razvoju turističke industrije. Razvijanje snažnog brenda i praćenje aktuelnih trendova ključni su za uspjeh u privlačenju posjetilaca i ostvarivanju konkurentske prednosti. Kanton Sarajevo to veoma dobro radi a samiti poput ovoga dodatna su prilika za unapređenje turizma, kao grane industrije“, naveo je premijer.

Pozvao je da se ovaj događaj iskoristi kako bi se čuli inspirativni govori, da se razmjene ideje i stvore nova partnerstva, koja će oblikovati budućnost turizma.

„Investicije u turizmu su neophodne kako bismo stvorili infrastrukturu i uslove koji će privući posjetioce i omogućiti im nezaboravna iskustva. Vjerujem da ćemo s ovog samita otići sretni, s dosta novih ideja i motivacija za dalji rad“, zaključio je premijer Uk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije