Tržište

Unicredit banka pozdravila odluku Vrhovnog suda

Unicredit banka pozdravila odluku Vrhovnog suda
Foto: Ustupljena fotografija | Unicredit banka pozdravila odluku Vrhovnog suda

BANJALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske odbio je zahtjev firme "Bitminer" za reviziju drugostepene presude Višeg privrednog suda u Banjaluci donesene u korist UniCredit banke iz Banjaluke.

"UniCredit banka pozdravlja odluku Vrhovnog suda Republike Srpske da odbije zahtjev Bitminer Factory za reviziju drugostepene presude Višeg privrednog suda u Banjaluci i zadovoljna je što ista potvrđuje postojeću presudu. Kao i uvijek, banka ostaje u potpunosti dostupna svojim klijentima, pružajući im podršku u svakodnevnim aktivnostima i poslovanju", rekli su UniCredit banci Banjaluka.

Podsjećanja radi, Viši privredni sud donio je presudu u korist banjalučke Unicredit banke u sporu koji je vodila sa kompanijom "Bitminer Factory" iz Gradiške. Prethodno, prije nego što je taj predmet došao do Višeg privrednog suda, Okružni privredni sud donio je presudu u korist kompanije "Bitminer Factory", prema kojoj je Unikredit banka ovoj kompaniji trebala isplatiti odštetu od čak 256 miliona KM.

"Bitminer" je razvijao projekat zasnovan na blokčejn tehnologiji, vezan za proizvodnju struje i rudarenje kriptovaluta.

Investitori su novac krenuli da uplaćuju na račun "Unicredit banke" do momenta dok nije zatvorila račun i počela vraćati novac pravdajući se internim aktima koji im brane poslovanje sa preduzećima u oblasti kriptovaluta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije