Tržište

"Weekend Media Festival" u Rovinju okupiće 4.500 ljudi

"Weekend Media Festival" u Rovinju okupiće 4.500 ljudi
Foto: Nedžad Uglješa | Festival komunkacija u Rovinju "Weekend Media Festival" okupiće 4.500 ljudi

SARAJEVO - Više od 4.500 ljudi okupiće se ove godine u Rovinju, u staroj tvornici duhana, kako bi obilježili jubilarni festival komunikacija.

Od 21. do 24. septembra u dvoranama "Weekend Media Festivala" i oko njih vodit će se žustre rasprave i prezentovati novi trendovi, ali prije svega stvarati opuštena atmosfera kreativnog dokoličarenja, po kojoj rovinjski festival već cijelu deceniju odskače od svih sličnih okupljanja.

Predstavljajući predavače i paneliste Nikola Vrdoljak, direktor programa, istaknuo je da odabirom predavača i tema ovogodišnji festival želi poslati poruku da u svijetu postoje primjeri u koje se možemo i trebamo ugledati. "Uvijek smo se trudili, a vjerujem dobrim dijelom i uspijevali, informirati o novim trendovima, poticati suradnju među kreativcima, ali i u cijelom društvu. I ove godine otvaramo neke nove teme sa vrlo relevantnim sagovornicima, koje su od velike važnosti kako za komunikacijsku industriju, tako i za sve ostale sudionice na tržištu", rekao je Vrdoljak na preskonferenciji.

Jedan od panela biće posvećen fenomenu kreativnog dokoličarenja i primjeni tog koncepta na "Weekend Media Festivalu", dok će se drugi baviti sve izraženijim trendom povlačenja američke produkcije iz televizijskog programa na "on demand" televiziju. 

Rastući uticaj Googlea i Facebooka na globalnom tržištu oglašavanja također će biti tema panel rasprave, kao i budućnost transporta i uticaj novih digitalnih platformi poput Ubera.

Zanimljiva će svakako biti i rasprava o stanju slobode medija u regiji, uticaju politike i biznisa na medije, na koje će se nadovezati i panel o komunikacijskom aspektu krize "Agrokora".

Dio programa jubilarnog "Weekenda" bit će posvećen nordijskim zemljama koje se po mnogo čemu smatraju uzorom razvoja novih tehnologija, ali i regionalne saradnje. Bit će organizovane izložbe radova nordijskih autora, a planiran je i veliki broj koncerata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije