Hronika

Umro zbog hapšenja sina

Umro zbog hapšenja sina
Umro zbog hapšenja sina

PRIJEDOR - Drago Škrbić (72) iz Prijedora, otac Milorada Škrbića (48) koji je u utorak uhapšen sa još trojicom Prijedorčana zbog ratnog zločina na Korićanskim stijenama, umro je od srčanog udara koji je doživio zbog pretresa njihove kuće.

To tvrde članovi porodice, koji ističu da su ogorčeni akcijom pripadnika SIPA.

Njegov brat Bogdan rekao je da će porodica zahtijevati da se cijeli slučaj istraži i da namjeravaju tužiti pripadnike SIPA, iako su svjesni da će to biti uzaludno.

Drago Škrbić, koji je bolovao od karcinoma jetre, preminuo je od srčanog udara neposredno nakon što su njegovu kuću pretresli pripadnici SIPA.

"Nije bilo potrebe za tim novim pretresom, jer iz kuće nisu ništa iznijeli, jer i nisu imala šta u njoj da traže. Moj svekar je bio veoma bolestan i kada sam mu u pratnji policije, koju sam i dovela do kuće mog supruga Milorada, koji je u utorak uhapšen u našem stanu u naselju Pećani, rekla da mu je sin odveden u zatvor u Sarajevo, mom svekru je odmah pozlilo", kaže Mirjana Saleš, snaha pokojnog Drage i supruga Milorada Škrbića.

Ona ističe da je molila pripradnike SIPA da ne ulaze u kuću u kojoj živi Miloradov otac s teško bolesnim drugim sinom Milenkom Škrbićem, koji je obolio od Daunovog sindroma.

Kako dodaje, nisu je poslušali, nego su počeli s pretresom kuće Škrbića.

"Moj svekar je nakon 15 minuta pošto su istražitelji napustili kuću umro na mojim rukama. Njegovo srce taj sram i činjenicu da mu je sin uhapšen nije izdržalo. Prepuklo mu je od žalosti i on je u teškim mukama umro na kauču", kaže Saleševa.

Ona tvrdi da se njen suprug Milorad Škrbić nije odupirao hapšenju, nego je samo molio policajce da ne maltretiraju bolesnog oca i brata.

"On i ne zna da mu je otac, za kojeg je bio jako vezan, umro nakon njegovog hapšenja. Uzalud sam molila odgovorne u Sudu BiH i Tužilaštvu da mu to prenesu kako bi došao na sahranu ocu, ali mislim da mu tu informaciju nisu prenijeli. Rekli su kratko da je Milorad pod istragom i da se ona ne smije ometati", kaže Saleševa.

Drago Škrbić je juče sahranjen u Velikom Palančištu kod Prijedora.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije