Hronika

Ugušila bebu

Ugušila bebu
Ugušila bebu

GRADIŠKA/BOSANSKA GRADIŠKA - Okružno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je juče pritvor za Spaseniju Topić (20) iz Gradiške/Bosanske Gradiške, osumnjičenu za teško ubistvo četvoromjesečne kćerke B.T.

 "Dežurni tužilac je nakon saslušanja S.T., stavio prijedlog za određivanje pritvora zbog sumnje da je počinila teško ubistvo", kazala je juče Maja Đaković-Vidović, portparol banjalučkog tužilaštva.

Ubistvo se desilo u srijedu oko 12 časova u porodičnoj kući u mjestu Berek iz, za sada, nepoznatih razloga.

Iz banjalučkog tužilaštva navode da je obdukcijom tijela djeteta, utvrđeno da je smrt bila nasilna, te da je nastupila gušenjem.

Želimir Lepir, dežurni sudija banjalučkog Okružnog suda, za danas je najavio saslušanje osumnjičene, nakon kojeg će donijeti odluku o pritvoru.

Komšije osumnjičenu opisuju kao vrlo ćutljivu osobu, koja je često znala odlutati i po nekoliko dana i ostaviti svoju djecu kod nevjenčanog supruga Dragana Jojinovića.

Savka Guskić, komšinica osumnjičene, kaže da je u srijedu oko podneva čula Topićevu kako galami:

"Umrla je moja Božana, umrla je moja Božana".

"Kada sam čula šta govori, odmah sam otrčala u njihovu kuću. Beba je nepomično ležala na leđima, a ja sam stavljala ruku na njen nosić, no bilo je uzaludno", prisjeća se šezdesetrogodišnja žena. Ona dodaje da je Topićeva imala dvoje djece, preminulu kćerkicu i osamnaestomjesečnog sina.

Komšije su život nevjenčanih supružnika opisale u tri riječi - siromašan, oskudan i nehigijenski.

"Nije im niko odlazio, jer im je u kući bilo sve prljavo, a kod mene su dolazili kada im je trebala voda", dodala je Guskićeva i dalje nevjerujući u ono što se dogodilo.

"Dok joj je nevjenčani suprug po čitav dan radio na tuđim imanjima kako bi zaradio koju marku, Spasenija bi po nekoliko dana ostavljala djecu i negdje odlutala, a niko nije znao gdje je tada bila", ispričala je komšinica.

Komšije koji nisu željeli da im navodimo imena kažu da je Topićeva prošle sedmice odnijela četvoromjesečnu bebu u lokalni centar za socijalni rad, s namjerom da ga tamo i ostavi.

"Nisu primili bebu jer je Spasenija imala supruga i krov nad glavom, ali su joj ponudili pomoć", kazali su mještani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije