Hronika

Objesio se direktor UKC Tuzla

Objesio se direktor UKC Tuzla
Objesio se direktor UKC Tuzla

TUZLA - Direktor UKC Tuzla Nedret Mujkanović ubio se juče rano ujutro u porodičnoj kući u Ulici Slavka Mičića 10 u tuzlanskom naselju Skojevska.

"Beživotno tijelo, obješeno plastificiranim štrikom na cijev za grijanje u kotlovnici u prizemlju kuće oko četiri sata ujutro pronašla je njegova supruga Jasminka", potvrdio je kantonalni tužilac Kenan Balić.

Ona je u pomoć najprije pozvala Nedretovog dugogodišnjeg prijatelja i doskorašnjeg medicinskog direktora UKC Tuzla Kasima Muminhodžića, koji joj je pomogao da prerežu štrik i tijelo polože na pod.

"Tijelo u momentu pronalaska nije bilo u fazi mrtvačke ukočenosti, a svi tragovi ukazuju da se radi o samoubistvu. Kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti naredio sam obdukciju", izjavio je Balić.

Mujkanović, ratni ljekar u Srebrenici, pokušao se ubiti i prije ponoći, ali ga je supruga spasila u posljednji tren, potvrđeno nam je iz više izvora.

Navodno, Mujkanoviću je došlo svega preko glave i suicid najavio riječima: "Sad ćete vidjeti kako je bez Nedreta".

Poslije neuspjelog pokušaja, uspjelo mu je da zavara suprugu da je sve u redu, obukao pidžamu sačekao da zaspi, a potom se izvukao iz kreveta i sišao u kotlovnicu.

Nije ostavio oproštajno pismo, a o motivu se za sada nagađa.

Zbog šoka u kojem se nalazi, njegova supruga Jasminka još nije dala izjavu istražiteljima o posljednjoj Mujkanovićevoj noći.

Prema pričama njegovih prijatelja, koji su juče od ranih jutarnjih sati dolazili u kuću da izjave saučešće, Mujkanoviću su se često vraćali "filmovi" iz Srebrenice, gdje je tokom prošlog rata u BiH od 1992. do 1994. godine liječio ranjenike.

Navodno, nije se mogao osloboditi sjećanja iz tog perioda, što je uticalo na njegovu psihu.

Mujkanoviću, koji je od 2003. godine bio na čelu UKC Tuzla, pratile su afere iz privatnog života.

Amer Mujkanović, Nedretov sin iz prvog braka, policiji je poznat po nasilništvu. Mujkanović je više puta pokušavao intervenisati i obustaviti istrage protiv svog sina.

Prije godinu dana supruga Jasminka je u TV emisiji obznanila da je izložena psihičkom i fizičkom zlostavljanju, navodeći da bi "u nju uperio pištolj kad grah ne bi bio dovoljno slan".

Uprkos prijavi koju je podnijela Tužilaštvu, Jasminka se prije pola godine vratila suprugu sa kojim ima maloljetnu kćer.

Novu godinu su planirali sa prijateljima dočekati u Rio de Žaneiru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije