Hronika

Ubila je struja

BIJELJINA - Ilinka Stanojević (49) iz Bijeljine preminula je u subotu u popodnevnim časovima od teških povreda koje je zadobila nakon strujnog udara u porodičnoj kući u Međašima.

Čedo Stanojević, suprug nastradale žene, ispričao je juče da je Ilinka nekoliko trenutaka prije tragedije čistila u podrum porodične kuće.

"Našao sam je s rukom prebačenom preko ventila hidrofora", prisjetio se juče potreseni suprug.

Stanojević je dodao da je odmah, zajedno s komšijama, iznio surpugu do auta i odvezao do Hitne pomoći.

S obzirom na to da u bijeljinskoj Hitnoj pomoći nije bilo dežurnih ljekara, članovi porodice su Ilinku morali odvesti na interno odjeljenje bolnice, gdje su ljekari mogli samo konstatovati smrt.

Članovi porodice juče su nakon preživljene tragedije bili ogorčeni jer im ljekari iz bijeljinske bolnice nisu dozvolili da Ilinku nakon svega zakopaju u zemlju i da je tako pokušaju oživjeti.

"Znamo za slučajeve koji su na taj način spaseni od udara struje", kazala je Ilinkina kćerka Ivana i dodala da tako nešto porodici ipak nije dozvoljeno i da su im rekli da pacijentkinja mora po propisima biti zadržana dva sata u zdravstvenoj ustanovi.

Zlatko Maksimović, direktor bijeljinskog Doma zdravlja, rekao je da su u posljednih desetak mjeseci u Hitnoj medicinskoj pomoći dežurne dvije ekipe.

"U subotu oko 17 časova primili smo poziv iz Međaša i odmah smo poslali kola Hitne pomoći. U međuvremenu, porodica je već krenula prema Bijeljini i mimoišla se s kolima Hitne pomoći", kazao je Maksimović.

On je dodao da je nakon prijema Stanojevićeve utvrđeno da je dovezena bez znakova života.

"Po proceduri, Stanojevićeva je vraćena u Hitnu medicinsku pomoć, gdje je zadržana dva sata", pojasnio je Maksimović i istakao da je osoblje bijeljinskog Doma zdravlja postupilo po svim procedurama i po zakonskim propisima.

U Okružnom tužilaštvu u Bijeljini je potvrđeno da su upoznati s ovim slučajem i dodali su da nema potrebe za preduzimanjem drugih koraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije