Hronika

Ubila sina i nevjenčanog supruga

Ubila sina i nevjenčanog supruga
Ubila sina i nevjenčanog supruga

KRUPA NA UNI - Edina Dizdarević (37) priznala je juče da je ubila nožem svog nevjenčanog supruga Radeta Mudrinića, ali i petogodišnjeg sina Miodraga Mudrinića.

Ova žena, rodom iz Tešnja, zločin je priznala nakon što je noć provela u pritvoru u Policijskoj stanici Novi Grad/Bosanski Novi, u koji je smještena nakon ubistva kuhinjskim nožem supruga prekjuče oko 69 sati u porodičnoj kući u selu Gornji Bušević, zaselak Vranovina, kod Krupe na Uni.

Vukašin Kondić, dežurni tužilac, potvrdio je da je Dizdarevićeva priznala ubistvo nevjenčanog supruga, ali je dala i pismenu izjavu da je pet dana prije toga usmrtila i sina Miodraga. On je istakao da ovakav zločin dugo nije zabilježen u kriminalističkoj praksi. Kondić je sudiji predložio da odredi pritvor za Edinu, koja je u toku jučerašnjeg dana trebalo da bude prebačena u Kazeneno-popravni zavod Banjaluka.

"Edina je očito rastrojena, anarhična i destruktivna osoba, koja je krajnje nepredvidiva. Ona je u pismenoj izjavi koju je dala policiji rekla da je u ponedjeljak, 17. ovog mjeseca, dala svom sinu Miodragu bočicu s esencijom i natjerala ga da popije. Nevjerovatno je da je majka potom nekoliko sati čekala da dijete u svom krevetiću umre u teškim mukama", kazao je Kondić. Rekao je da je Edina nakon sahrane sina u srijedu, po nalogu liječnika u Domu zdravlja u Novom Gradu/Bosanskom Novom, upućena na liječenje na Odjel psihijatrije u Prijedoru, s kojeg je u subotu pobjegla, da bi potom u porodičnoj kući nožem izbola nevjenčanog supruga.

Kako se saznaje, ona je više puta nožem ubola Radeta, zadavši mu smrtonosne ubode u predjelu leđa, grudnog koša i vrata.

Ovom ubistvu je prethodio verbalni, a potom i fizički sukob između nevjenčanih supružnika.

Kako su ustvrdili mještani Vranovine, Edina se prije samog sukoba s nevjenčanim suprugom pred kuću dovezla taksijem nakon što je oko 11. 30 samovoljno napustila Psihijatriju.

Mještani smatraju da je Edina nakon smrti svog djeteta morala biti iza rešetaka, a ne na Psihijatriji.

"Edina je takva ličnost koja je u stanju da prevari sve, pa i doktore. U suštini je bila agresivna osoba i stalno se svađala s nesretnim Radetom, ali i svim komšijama. Čak je prijetila da će u selo dovesti međunarodnu policiju. Jadni Rade imao je problema s njom, a posebno nakon smrti njihovog sina, kojeg je, ispostavilo se, takođe ubila davši mu da popije esenciju iz bočice", govori Zdravko Davidović, jedan od mještana Vranovine.

On je ispričao da je, kada je sinčić ispio esenciju, Edina mirno pozvala nevjenčanog supruga, koji je bio u Banjaluci, i rekla mu da je dijete bolesno i da ga treba odvesti doktoru.

"Ta žena bila je spremna na sve. Otkako je ona došla u naše selo svi smo imali problema", istakli su mještani.

Tvrde da je tokom sahrane svog petogodišnjeg sina stalno ponavljala da želi dati novu izjavu u policiji.

"Kada su je napokon odveli poslije sprovoda na liječenje u Prijedor, svi smo odahnuli. Nismo mogli ni pretpostaviti da će se vratiti i izvršiti novi zločin, te da će nožem izbosti Radeta", govore mještani.

Kako se saznaje, Edina je u vezi s Radetom, koji je radio kao skretničar na željeznici u Blatni, bila posljednjih desetak godina. U toj zajednici dobili su sina Miodraga, kojeg je Edina, prema tvrdnjama poznanika, godinima zanemarivala.

Nezvanično se saznaje da je ona prije veze s Radetom iza sebe imala još dva braka kao i djecu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije