Hronika

Komandir pod istragom zbog optužbi za pokušaj silovanja

Komandir pod istragom zbog optužbi za pokušaj silovanja
Komandir pod istragom zbog optužbi za pokušaj silovanja

SARAJEVO - Protiv Ismeta Bulića, komandira Sudske policije BiH, u toku je disciplinski postupak zbog pokušaja silovanja i seksualnog uznemiravanja čistačice u Sudu BiH I.V., saznaju "Nezavisne".

Izvor "Nezavisnih" koji je insistirao na anonimnosti kaže da je Bulić silovanje pokušao u prostorijama za zadržavanje pripadnika Sudske policije.

"I.V. je uspjela da pobjegne od Bulića i čitav taj dan je preplakala, a njeni nadležni su joj govorili da je najbolje da o svemu ćuti. Sa ovim slučajem upoznati su svi - i predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso i Ministarstvo pravde BiH gdje se pokušava prikriti ovaj sraman čin", kazao je izvor "Nezavisnih".

U Ministarstvu pravde BiH su potvrdili da se radi na rasvjetljavanju tog slučaja.

"Formirana je grupa od pet članova koja sprovodi disciplinski postupak o povredi radne dužnosti i seksualnog uznemiravanja na poslu i nema riječi o pokušaju silovanja. U priču su se uključili i ombudsman BiH i Agencija za istrage i zaštitu BiH", kazao je Halilagić.

On je istakao da je tokom davanja izjave I.V. ispričala da ju je Bulić "hvatao" za intimne dijelove tijela dok sa druge strane Bulić sve to negira.

Bulić je izjavio da mu je sve namješteno i da je pozadina te namještaljke činjenica da je izbor za komandira Sudske policije "sužen" na nekoliko imena.

"U toku je disciplinski postupak i ne znam dokle se stiglo s tim, a sve je krenulo s nekakvim anonimnim pismima", kazao je Bulić "Nezavisnim".

Izvor "Nezavisnih" iz Sudske policije BiH je ispričao da ovu instituciju potresaju i drugi skandali poput nacionalnih netrpeljivosti među kolegama i da je to već, kako je naveo, postalo nepodnošljivo.

"Nedavno je pripadnik Sudske policije Vahil Šarac isprovocirao svog kolegu Sretomira Mojevića tako što mu je s telefona puštao hodžu i zvuke islamske molitve, a kada se ovaj usportivio, rekao mu je da je četnik i vrijeđao ga na nacionalnoj osnovi", kaže izvor "Nezavisnih" i dodaje da su o svemu obaviješteni komandir Sudske policije i šef smjene te da su akteri ovih dešavanja sačinili službenu zabilješku koju komandir nije ni razmatrao.

U telefonskom razgovoru Šarac je novinaru "Nezavisnih" prijetio i poručio da "ako smije da dođe na lice mjesta i da ga pita za taj slučaj".

Mojović je kratko prokomentarisao da ne zna dokle se stiglo sa disciplinskim postupkom u tom slučaju.

Komandir Bulić ističe da je upoznat sa ovim slučajem, ali da on tada nije bio na toj funkciji i da ne zna dokle se stiglo s tim slučajem.

"Ne bih rekao da se radi o nacionalnoj netrpeljivosti među pripadnicima Sudske policije, prije da su to razlike u političkim pogledima koje se kasnije 'preliju' na nacionalne osnove", kazao je Bulić i dodao da su "nekolegijalni odnosi između pripadnika vidljivi, ali da se ne može govoriti o nacionalnoj netrpeljivosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije