Hronika

Ranjen u diskoteci

TUZLA - Adnan Palić (24) iz Tuzle teško je ranjen u pucnjavi koja se u subotu, oko 23.30, dogodila u diskoteci "Privilege" u hotelu "Tuzla".

Njega je iz pištolja kalibra 7,62 milimetra pogodio Elvir Hamzić (24) iz Tuzle, koji je ciljao u drugog gosta u diskoteci.

Iako u MUP-u TK i Kantonalnom tužilaštvu Tuzla kriju identitete aktera, saznajemo da je do pucnjave došlo kada je zaštitar pokušao spriječiti sukob Hamzića i Emira Kodžage, zvanog Kodžo, (39) iz Tuzle.

Zaštitar je Hamzića pokušao udaljiti iz diskoteke i u izgurivanju Hamzić je ispalio jedan hitac, koji je pogodio desetak metara udaljenog Palića.

Palić je, kako je konstatovano uviđajem, stajao za stolom okrenut leđima Hamziću kada ga je metak pogodio. Ljekari UKC Tuzla su konstatovali prostrelnu ranu u predjelu potkoljenice, te je zadržan na liječenju, dok je Hamzić u bjekstvu. Tužilac Alija Šukalić potvrdio nam je da su Hamzić i Kodžaga policiji poznati kao kriminogene osobe, a pretpostavlja se da je između njih odranije postojao sukob, čiju pozadinu nadležni ispituju.

"Do pucnjave je došlo odmah po dolasku E.H. u diskoteku. Kada je ugledao E.K. među gostima, krenuo je prema njemu. Nije bilo nikakve svađe, već je zaštitar po njihovim pogledima vidio da će izbiti sukob i stao između njih", pojasnio je tužilac Šukalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije