Nezavisni stav

Audi ima klimu, ambulanta nema

Našim parama kupljene su desetine, pa možda i stotine audija kojim se vozaju političari i rukovodioci javnih preduzeća i institucija.

Oni sebi mogu da namjeste optimalnu temperaturu, kako se, po ovim paklenim vrućinama, ne bi preznojavali na kožnim sjedištima.

Naše pare troše sebi da ugode, dok bi se, istovremeno, u ko zna koliko prostorija u bolnicama i domovima zdravlja, ovih dana opran veš osušio za pola sata.

Sav čemer i jad bh. zdravstva oslikava i činjenica da se zdravstvene ustanove, u 21. vijeku, protiv vrućine bore promajom.

Zamislite kako je u sobi sa šest popunjenih bolesničkih kreveta, gdje klima-uređaja nema, a stolarija je stara decenijama.

Kako u takvim katastrofalnim uslovima da se pacijenti pridržavaju preporuka ljekara, koji savjetuju izbjegavanje izlaganju visokim temperaturama?

Po ovakvim žegama i zdrav čovjek je na korak do bolesti. Bolesnih je sve više, a oni su prinuđeni u bolnice da donose lijekove.

Čak i one za koje se strahuje da boluju od teških bolesti, na preglede naručuju za dva-tri mjeseca.

Uništeno nam je zdravstvo. Više od te činjenice boli samo nepravda. Ona, koja se ogleda u tome da političari narodne pare nemilice troše na ispunjavanje svojih prohtjeva, a ne tamo gdje su investicije najneophodnije.

Ova država idealno je skrojena za jedan dio ljudi, onih koji su se dočepali visokih funkcija.

Ostali mogu da ispaštaju ili kupuju kartu u jednom smjeru. A pošto armija ljudi svake godine napusti zemlju, vlast se pohvali da je smanjila stopu nezaposlenosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije