Nezavisni stav

Odnosi SDS - PDP

Pedepeovci, kao majstori političke manipulacije, polako, milimetarski precizno, taktički i potpuno sa strane grade poziciju za sljedeće izbore

Iako su gotovo sve političke stranke poslije prošlogodišnjih izbora proglasile pobjedu, nesumnjivo, najveći pobjednik je PDP, i to ne zbog svoje organizovanosti, već zbog taktike i političke manipulacije.

SDS-ova mašinerija izabrala im je člana Predsjedništva BiH i uz jedan poslanički mandat osvojen u koaliciji sa NDP-om dobili su ministarsko mjesto u Savjetu ministara BiH. Ali ni to nije sve, jer bi njihov kandidat uskoro mogao sjesti i u fotelju Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, što je pozicija u najmanju ruku ravna jednom manje bitnom ministarstvu.

Poslije UIO, OBA, SIPA i RAK-a i još nekih uglavnom bezbjednosnih institucija, Agencija za lijekove i medicinska istraživanja je najjača i najuticajnija institucija, tako da je pravo čudo što je SDS tu funkciju na lijepe oči prepustio, praktično poklonio, PDP-u.

Kažu da je sve urađeno zbog mira u kući, jer je u SDS-u više od 15 ljudi sebe vidjelo u toj fotelji i da je zbog toga vrh SDS-a odlučio  da ide linijom manjeg otpora, agenciju, tj. funkciju pokloni drugom i smiri situaciju na terenu.

Zbog ove odluke u PDP-u zadovoljno trljaju ruke, raduju se, slažu kockice i razmišljaju koga i sa kojeg područja će postaviti i uhljebiti, dok u SDS-u ogromna većina članova, ali i zvaničnika, negoduje i s pravom se ljuti, jer njihovi koalicioni partneri ničim nisu zaslužili da im se toliko daje i poklanja.

Pedepeovci, kao majstori političke manipulacije, polako, milimetarski precizno, taktički i potpuno sa strane grade poziciju za sljedeće izbore.

SDS su gurnuli u vatru i prepustili im da se sa SNSD-om "tuku" oko toga ko je lopov, a ko izdajnik, ko predstavlja RS i ko radi na njenu štetu, a tek ponekad se pojave, podrže svoje koalicione partnere i poslije dan se izvuku posmatrajući šta se dešava i kako SDS opet iskoristiti za svoje ciljeve, prije svega one izborne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije