Nezavisni stav

"Paklena pomorandža"

Brutalni napad na učenike Srednje poljoprivredne škole "Sanus futurum" u Sanskom Mostu, koji se desio u utorak naveče, uznemirio je javnost u ovom gradu.

Trojica pijanih mladića dovezli su se pred internat ove obrazovne ustanove te su, nakon prozivanja i vrijeđanja prisutnih učenika, bjesomučno počeli da tuku sve koji su im se našli na putu. Koristili su pritom drvene letve, a njihove ničim izazvane srdžbe nije bila pošteđena ni vaspitačica u internatu.

Napad se dogodio u večernjim satima, izazvao je paniku i bježaniju učenika, te je pravo čudo da nije bilo teže povrijeđenih. Tek kada su se oni, u strahu za vlastite živote, organizovali i odlučili suprotstaviti napadačima, ovi su se uz glasne psovke i prijetnje odvezli s lica mjesta.

Epilog ovog nesvakidašnjeg napada su modrice i ogrebotine na glavama i tijelima srednjoškolaca koji su se našli na putu razuzdane trojke. Policija je brzo pronašla siledžije te ih uhapsila, a protiv njih su podnesene prekršajne prijave.

Ispostavilo se da se radi o tri osobe starosti između 22 i 24 godine, zanimljivo je da su dvojica bivši policajci, a ova družina je odranije poznata policiji u Sanskom Mostu po čestim tučama i nasilničkom ponašanju.

Motiv napada je, kako se ispostavilo, bio potpuno bizaran. Učenica iz internata posudila je nešto ranije duks od jednog napadača, te ga, navodno, nije na vrijeme vratila. To je bio dovoljan razlog da siledžije krenu u rušilački pohod na internat i njegove stanare.

Ovaj događaj, u stvari, zorno svjedoči o vremenu u kojem živimo, te društvu u kojem nasilje sve više postaje široko rasprostranjena pojava. Crne hronike u domaćim medijima iz dana u dan bilježe sve više ovakvih ili sličnih događaja. Život koji živimo počinje nalikovati na čuveni film "Paklena pomorandža", u kojem nasilničke bande terorišu sve oko sebe, a nasilje i sadizam postaju uobičajene društvene pojave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije