Nezavisni stav

Para nikad dosta

Licemjerstvu sudija i tužilaca u BiH nema kraja.

Prvo su se Ustavnom sudu žalili što kao ostali službenici ili funkcioneri na nivou BiH nemaju pravo na topli obrok, prevoz i smještaj, a kada su dobili ta prava, sada im je sporno baš to što su izjednačeni s njima.

Ponovo najavljuju postupke pred Ustavnim sudom BiH, jer se, eto, neko drznuo da im uzme nešto više od 2.200 KM regresa, koji u suštini samo oni i imaju. Pozivaju se na međunarodne standarde o nezavisnosti sudstva, ali i na Ustav BiH, koji je kao nigdje na svijetu rekao da se naknada za osobe koje obavljaju službu u institucijama BiH ne može smanjivati tokom mandata obavljanja službe. 

Nije im dosta to što su već tužili državu BiH i što je u njihovu korist presudio sud u kojem rade. To dovoljno govori o njihovom bezobrazluku, bestidnosti, drskosti i lažnom moralisanju. 

Sudije i tužioci u BiH su zaštićena, ali i ugrožena vrsta s obzirom na to da je sve više onih koji ne vjeruju u njihovu objektivnost, nepristrasnost i poštenje. Takođe, sve manje ih štite i stranci, isti oni koji su dekretima nametali zakone u BiH, a u jednom takvom i  odredili da plate sudija i tužilaca ne mogu biti smanjivane, bez obzira na to koliko i šta rade.

I na kraju, bilo bi zanimljivo vidjeti ko je sve od sudija i tužilaca u BiH promijenio mjesto boravka kako bi mjesečno uzimali naknadu za smještaj koja iznosi nešto oko 400 KM.

To su vjerovatno lični i zaštićeni podaci koje javnost ne treba da zna, kao ni podatke o njihovoj imovini što po Sarajevu, što po obalama Jadranskog mora i turističkih destinacija Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije