Nezavisni stav

Predizborni ratovi

Do oktobarskih opštih izbora preostalo je još pola godine, pa građani treba polako početi da se privikavaju na poslovično zaoštrenu retoriku koja prati svaki izborni ciklus.

Ovdašnje političke elite ionako ne vole previše pričati o pravnoj državi, redu, zakonu i pravilima jednakim za sve, zato što takve dosadne teme otupljuju potrebnu budnost da nas oni iz susjednog tora ne bi zatekli na spavanju. Izbori su, zato, uvijek dobra prilika da se učmalom biračkom tijelu podigne borbena gotovost i budnost. Strani elementi počeće da ubacuju crviće sumnje i huškaju građane da traže veće plate, bolje uslove rada, što će, van svake sumnje, umanjiti spremnost i budnost da se odupremo našim neprijateljima, koji, kako se zna, nikad ne spavaju. Zato treba preventivno djelovati.

Osim što ćemo slušati o izdajnicima, lopovima, stranim plaćenicima, teroristima i sličnim opasnim prijetnjama, od kojih će nas zaštititi naši voljeni lideri, treba se pripremiti i za pozive na oružje, ratove, nemire i moguće mobilizacije.

Puške, municiju različitog kalibra, topove i tenkove, koje naša namjenska industrija priprema za izvoz, treba polako početi skladištiti, a lokalne opštinske odbore Teritorijalne odbrane poslati da prave spiskove, tako da se vidi s kakvom živom silom raspolažemo kada kucne čas.

To je, barem, scenario koji smo pred svake izbore gledali proteklih godina.

Druga mogućnost je da ove standardne budalaštine svi skupa lijepo iskuliramo.

Dolazi proljeće, iskoristite lijepo vrijeme za šetnju, izlete i druženje, a vašim liderima poručite da vas ovog puta preskoče, ako je ikako moguće.

I da, ako im se ratuje, odu negdje drugdje.

I da u rat povedu svoju, a ne vašu djecu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije