Nezavisni stav

Sapunica u Šumama RS

Organizovani kriminal u JP "Šume RS" prijeti da uništi najveći prirodni resurs koji trenutno imamo i od kojeg budžet RS, da se domaćinski radi i upravlja, može imati ogromnu korist.

Šume RS, koje pokrivaju 50 odsto teritorije, ne smiju biti predmet političke trgovine i ličnih interesa, koji su doveli do toga da preko 30.000 radnih mjesta zavisi od sirovine koja postoji, koje ima u izobilju, a koja se ne isporučuje.

Smjenom Nadzornog odbora JP "Šume RS" i nekoliko direktora šumskih gazdinstava (ŠG) neće se postići ništa i samo će se potpaliti vatra koja tinja otkako je socijalista Srđan Ljubojević, generalni direktor ovog preduzeća, došao da upravlja najvećim resursom u RS.

Isti onaj Ljubojević koji gradi vilu dok mu radnici mjesecima rade bez plate i koji sada na sve načine  pokušava da iz šuma otjera one koji ga ne slušaju. Da otjera one bliske Neđi Iliću, bivšem direktoru ovog preduzeća, sa kojim inače ne priča jer su im se sukobili interesi dok je Ilić upravljao preduzećem, a Ljubojević gospodario Agencijom za šume RS. 

Kako je moguće da bude odgovoran onaj (direktor ŠG) koji nema status pravnog lica, koji sve i jednu nabavku i naplatu vrši preko centralne uprave JP "Šume RS" i koji je pod nevjerovatnim pritiscima kojekakvih savjetnika, šefova i sitne "boranije".

Slijedi kolaps i potpuno urušavanje sistema uspostavljenog još daleke 1992. godine kada su se šuma i granica između gazdinstava krojile na osnovu vojne strategije i ratno-plemenskih interesa.

Na kraju ostaje da se vidi kako će se "sapunica" u JP "Šume RS" okončati, jer tek je završena prva epizoda, koja najavljuje nevjerovatan zaplet i u kojoj, barem zasad, nema nevinih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije