Nezavisni stav

Studentkinje lažima oblatile etiku

Nestabilnu situaciju na Banjalučkom univerzitetu koristi ko stigne, pa se odjednom odmotavaju kojekakve afere, optužbe pljušte na sve strane na račun profesora, studenata, referenata.

Anonimno se dojavljuju malverzacije, mahom po principu rekla-kazala, međutim grupa studentkinja Medicinskog fakulteta otišla je mnogo dalje, bacivši u blato svako slovo etike u koju se ova profesija zaklinje.

Ako su djevojke bile u stanju lažno optužiti profesora Bogdana Zrnića za seksističke uvrede da bi dobile dodatni rok, ponavljam na Medicinskom fakultetu, šta onda da očekujemo sutra kada upravo one budu sjedile u ordinacijama, u bijelim mantilima, a mi zavisili od njih.

Imala sam priliku da upoznam profesora Bogdana Zrnića i moram priznati pomalo me iznenadila tolika doza profesionalizma kod tog čovjeka kada sam dogovarala priču sa studentima stomatologije.

Nakon dopisa naše ekipe i dogovorenog termina, profesor Zrnić obezbijedio je cijeli tim studenata, od brucoša do apsolvenata, asistente i profesore koji su nam mnogo pomogli, a njima vrlo profesionalno predstavio našu ekipu, ko smo, zašto smo tu i uredno im pročitao dopis koji smo poslali.

U moru sagovornika, odmah sam zapamtila ovog profesora po korektnom i vrlo profesionalnom odnosu.

Okrenula sam ovih dana broj nekoliko djevojaka, studenkinja kojima je predavao i za tog čovjeka sve do jedne imale su samo riječi hvale.

Dakle, djevojke koje su optužile Zrnića su priznale da su lagale, da su samo htjele dodatni rok. Njegovo ime svi su zapamtili, a on je odlučio da sve ostavi na tome i nastavi dalje.

Tako je odlučio i fakultet i ova priča ostaće po strani uz opomenu da se takve stvari ne smiju ponoviti.

Postavlja se pitanje, da djevojke nisu priznale laž, šta bi bilo sa profesorom i njegovom dugogodišnjom karijerom? Možda bi sud dokazao nevinost, ali uvijek bi bilo onog: "Gdje ima dima..." Može li se tako svako poigrati sa nečijim integritetom da bi ostvario neki cilj i na kraju hoće li se sutra vjerovati studentkinji koja bude zaista imala sličan, ali realan problem sa profesorom ili asistentom i sa uznemiravanjem?

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije