Nezavisni stav

Zakopano oružje

Činjenica da neko 17 godina nakon ratnih dešavanja u BiH upućuje prijeteće ratne poruke s pričom o tome da su bošnjački ratni veterani "zlu ne trebalo, ponešto i zakopali od oružja" porazna je i za svaku vrstu osude.

Ovakva izjava, složićete se, utoliko je ozbiljnija jer ne dolazi od bilo koga, već "iz usta" prvog čovjeka Saveza demobilisanih boraca FBiH, koji bi po tome trebalo da predstavlja mišljenje ostalih članova te organizacije, a koji je bio slobodan da takva mišljenja podijeli sa čitaocima jednog bh. dnevnog lista.

Pored toga što je za svaku vrstu osude, ovakva priča zaslužuje i opsežnu istragu svih policijskih i bezbjedonosnih struktura kojima BiH raspolaže, kako bi se takvim huškačima stalo u kraj i kako bi narodi BiH već jednom mogli da počnu živjeti normalan život, poštujući jedni druge i ostavljajući iza sebe događaje iz ranih devedesetih.

Jer, pominjati rat i zakopano oružje, koje je svakako ilegalno i koje predstavlja prijetnju svima, ne vodi ničemu, a kamoli miru, toleranciji i suživotu u ovoj zemlji, čiji narod je dovoljno isfrustriran i uznemiren neimaštinom, nezaposlenošću i brojnim drugim problemima kojima je gotovo svakodnevno izložen.

Iz tog razloga, u narednim danima očekujemo da se oglase sve relevantne nadležne bezbjednosne agencije sa ciljem da se ovaj slučaj "zakopanog oružja" istraži i da se ono, koliko je to god moguće, pronađe i "iskopa". Pored toga, očekujemo i da se oni koji ga nelegalno i ko zna u koje svrhe čuvaju, izvedu pred lice pravde i dobiju ono što zaslužuju zbog takvih priča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije