Film i serije

Alen Delon pod "pojačanim starateljstvom"

Alen Delon pod "pojačanim starateljstvom"
Foto: Twitter / Printscreen | Alen Delon pod "pojačanim starateljstvom"

​Velikan francuske kinematografije Alen Delon koji ima 88 godina i teško je bolestan, stavljen je pod "pojačano starateljstvo" prema odluci sudije za zaštitu osjetljivih lica.

Francuski glumac je od januara stavljen pod sudsku zaštitu imenovanjem pravnog zastupnika "za praćenje njegovog zdravstvenog stanja".

Izvori bliski tom slučaju, rekli su "France pressu" da je ta mjera danas pojačana.

"To znači da Delon više nema potpunu slobodu u upravljanju svojom imovinom i odlukama koje bi mogao da donese", naveli su isti izvori, prenosi "Beta".

Te pojačane mjere podrazumjevaju da pravni zastupnik određen za Delonov slučaj ima nadzor nad njegovim računima u bankama i prati njegove troškove.

Njegova djeca od početka januara su u sukobu, putem medija i pravosuđa, zbog njege oca.

Njegovi sinovi Entoni (59) i Alen-Fabijen (29) vjeruju da glumcem manipuliše njihova sestra Anuška (33), koja bi od njih sakrila njegovo pravo zdravstveno stanje i željela je da ga vrati u Švajcarsku.

Anuška je nedavno tužila svoja dva brata za narušavanje privatnosti poslije emitovanja razgovora između nje i oca. Suđenje, na kojem Delonova kćerka od braće traži oko 120.000 evra odštete, biće održano u aprilu 2025. godine.

Entoni Delon je rekao da njegova sestra želi da prebaci bolesnog oca u Švajcarsku gdje ona živi, kako jednog dana ne bi platila veliki porez za nasljedstvo. Anuška sa svoje strane tvrdi da je željela da odvede oca u Švajcarsku kako bi se tamo i dalje liječio.

Entoni Delon je rekao da je njegov otac ranije izrazio želju da svoje stare dane želi da provede na svom imanju u Dušiju i da jednog dana bude sahranjen na tom imanju.

Kako su ranije prenijeli francuski mediji, Delon je 2019. godina imao moždani udar, a prije nekoliko mjeseci je otkriveno da ima limfom.

Legendarni Delon je u maju 2019. primio počasnu Zlatnu palmu na 72. Međunarodnom festivalu u Kanu i od tada se više nije pojavljivao u javnosti.

Delon je sa izuzetnom filmografijom i burnim privatnim životom postao mit svjetske kinematografije sa rijetkom harizmom i ljepotom, prenosi "Danas".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije