Film i serije

Banjaluka: Film "Ah, što ćemo ljubav kriti" premijerno u nedjelju

Banjaluka: Film "Ah, što ćemo ljubav kriti" premijerno u nedjelju
Banjaluka: Film "Ah, što ćemo ljubav kriti" premijerno u nedjelju

BANJALUKA - Premijera kratkometražnog filma "Ah, što ćemo ljubav kriti" Duška Mazalice biće održana ove nedjelje, sa početkom u 20 časova, u Dječijem pozorištu RS.

Tim povodom novinarima u RTV domu obratili Mazalica, Mladen Đukić, režiser, i Jelena Kojović-Tepić, urednica kulturnog programa RTRS.

"Radnja filma je smještena u vremenu sukoba tradicionalnih običaja i iskrene ljubavi, a ispričana je bez dijaloga, koju prati pjesma kao naracija.
Ovaj neobičan pristup tematici žanrovski je određen kao 'sevdah opereta'", istakao je Mazalica, koji potpisuje scenario, režiju i koji glumi u ovom filmu.

Objasnio je da posebnu emociju tradicionalnim pjesmama "Moj dilbere", "Mila majko, šalji me na vodu" i "Ah, što ćemo ljubav kriti", koje prate naraciju skrivenih unutrašnjih osjećanja, daje jedinstveno izvođenje Marije Šestić u pratnji Siniše Stjepanovića na gitari.

"Ovo je film koji treba da pogleda što više ljudi, jer se tiče kulturne baštine, običaja, prema kojima se mi ponašamo previše površno i ne shvatamo ih u dubini i kompletnom sadržaju, pa iz toga nastaju problemi tamo gdje smo svi osjetljivi i gdje bi najmanje trebalo da nastaju problemi, a to je ljubav", dodao je Mazalica.

Pored Mazalice, u režiji je učestvovao i  Mladen Đukić, koji je istakao da nikada ranije nije vidio film poput Mazaličinog, a da se do sada nagledao filmova.

"Ovaj film svakako ima jedan poseban žar, u pitanju je jedna topla priča, koja je urađena na specifičan način u nekom nepostojećem vremenu",  zaključio je Đukić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije