Film i serije

"Disney" odustaje: "Gigantic" neće ugledati svjetlo dana

"Disney" odustaje: "Gigantic" neće ugledati svjetlo dana
Foto: Ilustracija | "Disney" odustaje: "Gigantic" neće ugledati svjetlo dana

Producentska kuća "Disney" je prethodnih nekoliko godina razvijala animirani film pod nazivom "Gigantic", koji je trebalo premijerno da bude prikazan 2020. godine.

Međutim, čelnici velike produkcijske kuće su najavili da nakon nekoliko godina rada na projektu ipak odustaju od ovog ostvarenja.

Film je trebalo da predstavi legendarnu bajku "Džek i čarobni pasulj", priču koja je pratila mladića koji kupuje čarobni pasulj koji izrasta do oblaka i preko kojeg se Džek penje u novi svijet gdje upoznaje ženskog diva.

Tokom njegovog boravka u oblacima Džek se susreće sa mnogim interesantnim likovima i prolazi kroz niz uzbudljivih avantura.

Ova bajka je do sada imala nekoliko filmskih i animiranih ekranizacija i stekla obožavaoce širom planete.

Producenti iz "Disney" kuće ističu da je razlog za prekid rada na projektu "Gigantic" zapravo gomila kreativnih razlika u timu.

"Kada smo započeli ovaj projekat, bilo je nemoguće predvidjeti u kom pravcu će on ići. Bez obzira na to koliko nam se sviđala ideja i sama bajka, morali smo se pomiriti sa činjenicom da nam ne ide. Upravo do te tačke smo i došli na projektu 'Gigantic'", istakli su producenti iz "Disney" kompanije.

Stručnjaci koji su radili na ovom animiranom filmu naglasili su da sada svu energiju usmjeravaju na drugi projekat o kojem će publika znati više do 2020. godine.

Ekipa koja je do sada radila na propalom projektu okupljala je neka od najvećih imena iz svijeta sedme umjetnosti.

Za scenario su bili zaduženi Meg Lefav i Nejtan Greno, koji su radili na veoma uspješnom "Disneyjevom" ostvarenju "Vrlo zapetljana priča". Za muziku su bili zaduženi Kristen Anderson Lopez i Bobi Lopez, koji su napisali muzičku pozadinu za animirani film "Frozen".

Publika negoduje zbog prekida rada na ovom projektu i mnogi već sada žele da znaju na čemu će "Disney" raditi do 2020. godine. Ipak, čelnici slavne producentske kuće naglasili su da su spremili mnoge druge sadržaje za svoje vjerne obožavaoce i da će već do 2018. godine biti premijerno prikazan animirani film "Ralf bježi sa interneta", kao i nastavak veoma uspješnog ostvarenja "Frozen".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije