Film i serije

Evo čime je Travolta impresionirao Tarantina

Evo čime je Travolta impresionirao Tarantina
Foto: Tanjug/AP | Evo čime je Travolta impresionirao Tarantina

​Na filmskom festivalu "Turner Classic Movies", Džon Travolta se povodom 30. godišnjice projekcije filma "Petparačke priče" prisjetio događaja koji je promijenio njegovu karijeru.

Tokom festivala, Travolta je podijelio intrigantnu priču o svom prvom susretu sa Tarantinom, koja uključuje noć društvenih igara i neočekivano povezivanje. Ova čudna priča bacila je svjetlo na to kako je povezivanje na kraju dovela do toga da je Travolta dobio ključnu ulogu Vinsenta Vege u Petparačkim pričama.

Travolta je ispričao da je njegov prvi susret sa Tarantinom bio u holivudskom stanu režisera gdje su se povezali preko društvenih igara zasnovanih na filmovima i TV emisijama u kojima je Travolta glumio.

"Bio je tako divan", prisjetio se Travolta dok je opisivao kako je Tarantino nestrpljivo predlagao igranje igrica poput Groznice subotnje večeri, piše Entertaiment Weekly, prenosi b92.

Veče društvenih igara nije bila samo zabavna anegdota, već i ključan trenutak za Tarantina kada je odlučio da Travolta odgovara za ulogu Vinsenta u filmu Petparačke priče.

Poslije igre, Travolta je odlučio da malo provjeri Tarantina, koji je još uvijek bio mlad kreativac.

"Pomislio sam, 'Ok, ne poznajem ovog dečka, ali moram da znam kako mu ide finansijski'", prisjetio se on.

"Tako da sam prošao kroz njegove finansije sa njim. Rekao sam, 'Dobro, sada si umjetnik u usponu. Moraš imati neke rezerve. Reci mi koliko imaš.' I prošao sam kroz cio njegov rad, računovodstvo, i poslije toga sam se osjećao malo bolje", ispričao je glumac.

Travolta nije znao da će ga taj gest učvrstiti kao Vinsenta Vegu u Tarantinovom umu.

Uprkos Travoltinom prvobitnom oklijevanju da prihvati ulogu u filmu "Od sumraka do svitanja", Tarantino je u Travolti video dublji, filozofski kvalitet za koji je smatrao da je od suštinskog značaja za Vinsenta Vegu, prenosi b92.

Travolta je otkrio da mu je Tarantino rekao: "Imaš filozofsko gledište koje mi je potrebno za taj lik."

Izbor glumačke uloge označio je značajnu prekretnicu u Travoltinoj karijeri, koja je pomalo stagnirala nakon vrhunca njegovog rada 1970-ih i 1980-ih. Uloga Vinsenta Vege ga je vratila u centar pažnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije