Film i serije

Film s Dejvidom Bouvijem na festivalu u Berlinu

Film s Dejvidom Bouvijem na festivalu u Berlinu
Film s Dejvidom Bouvijem na festivalu u Berlinu

Međunarodni filmski festival u Berlinu, Berlinale, koji počinje 11. februara, odaće počast legendarnom britanskom umjetniku Dejvidu Bouviju prikazivanjem filma u kojem je glumio, "The Man Who Fell to Earth" iz 1976. godine, saopštili su danas organizatori filmske smotre.

Bouvi, koji je preminuo 10. januara ove godine, živio je u Berlinu 70-ih godina prošlog vijeka. Umjetnik je tokom svoje "berlinske faze" koju njegovi obožavaoci smatraju najboljom fazom u njegovoj karijeri, snimio čuveni album "Heroes" 1977. godine.

"Bouvi je bio veliki muzičar, avangardni umjetnik koji je izražavao svoju kreativnost u brojnim sferama", izjavio je direktor festivala Diter Koslik.

Na festivalu će biti prikazan i film u kojem glumi takođe nedavno preminuli britanski glumac Alan Rikman. Organizatori su naveli da će Rikmanu u znak počasti biti prikazano ostvarenje "Razum i osećajnost" (1995) američkog režisera tajvanskog porekla Anga Lija.

Na festivalu će biti prikazan i prvi nemački film o Ani Frank, jednoj od najpoznatijih jevrejskih žrtava holokausta.

"Das Tagebuch der Anne Frank" (Dnevnik Ane Frank) u režiji Njemca Hansa Štajnbihlera, biće premijerno prikazan van zvaničnog takmičarskog dela za Zlatnog medveda.

Medjunarodni filmski festival u Berlinu otvoriće 11. februara film braće Džoela i Itana Koena "Hail, Ceasar" (Ave Cezare!) s Džordžom Klunijem i Skarlet Johanson u glavnim ulogama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije