Film i serije

Jumanji evolucija ove zime stiže i u domaća kina

Jumanji evolucija ove zime stiže i u domaća kina
Foto: N.N. | Jumanji evolucija ove zime stiže i u domaća kina

I dok brojimo zadnje sedmice do otvaranja novog avanturističkog filmskog hita Jumanji: Dobrodošli u džunglu, ovim putem predstavljamo vam ekskluzivni prilog u kojem se glumačka ekipa filma prisjetila originalnog filma iz 1995. godine koji je dosegao kultni status posebno među mlađim generacijama gledatelja.

Glumci novog Jumanjija otvoreno naglašavaju značaj prvog na novi film i na njih same. Posebno vrijedi istaknuti prerano preminulog Robina Vilijamsa, poznatog po ovoj i  mnogim ostalim filmskim ulogama; ali i cijelu Jumanji priču koja ih je još kao djecu začarala. Svjesni toga da je originalni Jumanji mnogima obilježio djetinjstvo, ekipa nastavka htjela je zadržati upravo taj duh filma te da se priča prirodno nastavi na novi Jumanji koji svakako donosi novosti, promjene i nadogradnje, što sadržajne što tehničke naravi.

I ovaj put u centru radnje je igra i to najposebnija igra na svijetu koja je jedva dočekala da bude ponovno zaigrana, a figure su ovog puta u rukama Dvejna Džonsona, Kevina Harta, Džeka Bleka i Karen Giljan. U prvom Jumanjiju igra je oživila te su sva stvorenja iz Jumanjija došla u stvarni svijet. Ovaj put je situacija obrnuta te naši likovi dolaze u svijet Jumanjija gdje moraju, u  realnom vremenu, završiti igru ili će zauvijek ostati zatočeni u njemu. Da stvar bude zanimljivija, u igru su ušli u tijelima avatara koje su sami nasumično izabrali, ne znajući važnost svog odabira. I sada, zajedničkim snagama i s novim vještinama, moraju završiti i pobijediti igru, što će im zasigurno biti izazov života.

Godine 1995. svijet se prvi puta upoznao s igrom Jumanji u istoimenom filmskom hitu koji je na svjetskim kino blagajnama zaradio preko 260 milijuna dolara i u kojem je glavnu ulogu odigrao nezaboravni Robin Vilijams. Jedan je od najboljih i najvoljenijih filmova za djecu (ali i odrasle) svih vremena te je upravo ovaj film mnogima obilježio djetinjstvo. Avanturistički hit, redatelja Džoe Džonstona, snimljen je prema knjizi Krisa Van Alsburga te je sjajan spoj čudesnih specijalnih efekata, zavodljive priče o tajanstvenim i nevjerovatnim svjetovima te, na kraju, i odličnih glumačkih izvedbi. Iza sebe ostavio je, sada već pokojnog, Robina Williamsa ali i, danas uspješne i poznate, glumce koji su upravo u Jumanjiju stekli svoju prvu veću slavu – Kirsten Danst, Bredlija Piersa i Boni Hant.

Jumanji: Dobrodošli u džunglu režirao je Jake Kasdan, širokoj publici vjerovatno najpoznatiji po režiji humorističnih hitova „Zločesta učiteljica“ i „Snimka seksa“ s Kameron Dijaz. Snimanje filma odvijalo se tokom prošle godine na Havajima, a glumac Dvejn “The Rock” Džonson izjavio je da će ovaj nastavak ujedno značiti i veliku posvetu tragično preminulom glumcu Robinu Vilijamsu koji je tumačio glavnu ulogu u prvom filmu.

Avanturistički hit Jumanji: Dobrodošli u džunglu u sva bh. kina stiže 28. decembra!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije