Film i serije

Nedjelja finskog filma od 11. aprila

Nedjelja finskog filma od 11. aprila
Foto: Pixnio | Nedjelja finskog filma od 11. aprila

BEOGRAD - "Nedelja finskog filma" biće održana od 11. do 15. aprila u Dvorani Kulturnog centra Beograda (KCB), a selektor festivala Stefan Arsenijević, izabrao je osam novih ostvarenja, saopštili su danas organizatori.

Gošće 7. "Nedelje finskog filma" su Jana Puskala iz Finskog filmskog instituta i rediteljka Tia Kouvo čiji je film "Porodični ručak" upravo proglašen najboljim finskim filmom u prošloj godini, saopštio je KCB.
 
Kako je najavljeno, "Nedelju finskog filma" otvara 11. aprila (20.00) "Porodični ručak", nakon koga slijedi razgovor sa rediteljkom Kouvo.
 
Biće prikazani i filmovi "Raj za karaoke" reditelja Einarija Pakanena, "Četvoro odraslih klinaca" Selme Vilhunen i Je’vida Katje Gaurilof, "Drvosječina priča" Mike Mililahtija, "Mjehur" Aleksija Samenpera, "Najgora ideja ikad" Pamele Tola i "Hit Big" J.P. Valkeapa.
 
"Filmovi istražuju vrijeme u kojem živimo kroz odnose u savremenoj porodici, koja kao i većina drugih institucija u svijetu koji nas okružuje, trpi tektonske poremećaje i promjene", naveo je Arsenijević.
 
Prema njegovim riječima, ponuđeni filmovi "bilo da su duhoviti, pesimistični, uvrnuti ili nadrealni, postavljaju prava, intrigantna pitanja i, najvažnije od svega, pronalaze ljudskost i toplinu čak i tamo gdje djeluje da smo je odavno izgubili."
 
Manifestaciju organizuju Finski filmski institut, ambasada Finske i KCB, prenosi "Tanjug".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije