Film i serije

Opština podržala Omladinski film festival

Opština podržala Omladinski film festival
Foto: Opština Centar | Opština podržala Omladinski film festival

SARAJEVO - Načelnik opštine Centar, Srđan Mandić potpisao je ugovor sa direktorom Omladinskog film festivala Kenanom Musićem.

Kako je istaknuto cijeneći značaj Omladinskog film festivala koji ima za grad, a koji se priprema i najvećim dijelom realizuje na području centralne gradske opštine, u svrhu organizacije ove manifestacije iz budžeta opštine, izdvojeno je 10.000 KM.

Načelnik Srđan Mandić poručio je da opština snažno podržava organizaciju Festivala o čijem značaju svjedoče brojni uspjesi tokom svih godina od kada se organizuje.

Omladinski film festival Sarajevo već šesnaestu godinu promoviše debitante i mlade filmske autore iz regije i Evrope. U svom programu, OFF svake godine prikazuje u prosjeku 70 filmova, organizuje niz muzičkih sadržaja, koprodukcijski market i edukativne master class radionice te niz konferencija i prijem.

OFF je drugi po veličini i po značaju film festival u Bosni Hercegovini, gdje upravo ovakvi sadržaji generišu veliki broj domaćih i stranih gostiju i publike, te na jadistven način pristupa novim generacijama sa ciljem edukacije i promocije gledanja kratkog filma.

Cilj Festivala je oživjeti zdrav takmičarski duh i omogućiti mladim filmskim autorima iz Bosne i Hercegovine, regije i Evrope da se upoznaju, razmjenjuju iskustva i ostvaruju nova poznanstva, te da predstavljajući svoje radove steknu nove vještine i znanja, saopšteno je iz opštine Centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije