Film i serije

Presterova objavila naslovnicu s Matanićem: "Bio je najglasniji protiv nasilja"

Presterova objavila naslovnicu s Matanićem: "Bio je najglasniji protiv nasilja"
Foto: Karlo Klasic/PIXSELL KEYWORDS | Prester objavila naslovnicu s Matanićem: "Bio je najglasniji protiv nasilja"

Ida Prester, koja se prošle godine na naslovnici Glorije pojavila s Daliborom Matanićem, koji je juče priznao da je godinama seksualno uznemiravao mlade koleginice, oglasila se na Facebooku.

Prester je objavila spomenutu naslovnicu.

"Nisam iz filmskog svijeta, s Matanićem nisam nikad poslovno surađivala. U zadnje vrijeme sam ga najviše sretala s Helenom, fenomenalnom, duhovitom i dragom ženom. Naslovnicu sam snimila na poziv redakcije jer sam u to vrijeme pripremala kampanju Štit.

Matanić je također bio odabir redakcije - znamo ga kao borca za prava žena, uvijek je najglasnije osuđivao seksualne predatore i davao podršku #metoo pokretu. I u svojem radu se rado doticao tih tema. Tim je ovo sve još gore. Svako nasilje se treba istražiti i osuditi. Pružam apsolutnu podršku svim žrtvama! A moje misli su i uz Helenu i klince, ovo je bas teška situacija i za njih", napisala je ona.

 

"Kajem se", objavio je jučer Dalibor Matanić uz fotografiju, a nekoliko sati kasnije obrisao je Facebook profil. Na Facebooku se oglasio nakon što je Večernji list objavio svjedočenja žena koje je uznemiravao, prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije