Film i serije

Sedmica japanskog filma u Sarajevu i Banjoj Luci

Sedmica japanskog filma u Sarajevu i Banjoj Luci
Sedmica japanskog filma u Sarajevu i Banjoj Luci

SARAJEVO - Ambasada Japana u Bosni i Hercegovini najavila je Sedmicu japanskog filma u Sarajevu i Banjoj Luci.

Ovaj i druge predstojeće kulturne događaje, Ambasada organizuje u okviru obilježavanja 20. godišnjice diplomatskih odnosa Japana i Bosne i Hercegovine.

U Sarajevu će manifestacija biti održana od 26. do 29. februara u saradnji Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta - Otvorene scene Obala, kao dio Festivala "Sarajevska zima". Ulaz je slobodan. Prvu projekciju će otvoriti ambasador Japana u BiH Kazuya Ogawa.

U Banja Luci će od 4. do 7. marta manifestacija biti održana u Domu omladine, u saradnji s Akademijom umjetnosti Univerziteta. Ulaz je slobodan. Prvu projekciju će otvoriti načelnica Odjela za kulturu i PR u japanskoj ambasadi Kakuko Kotaka.

Manifestacije će otvoriti film ‘’Petal Dance’’ koji prikazuje životno putovanje četiri prijateljice. Slijedi ‘’My Little Nightmare: The Movie’’, kreiran prema istoimenoj TV drami koja je bila veliki hit u 2012. godini. Treći film koji će biti prikazan je ‘’Jyokyo Monogatari – Tokyo Losers’’, kreiran prema životu poznate manga autorice Rieko Saibara, a posljednji film je ‘’Tamako in Moratorium’’ koji prati lični rast mlade žene kroz ciklus četiri godišnja doba.

Filmovi će biti titlovani na engleskom jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije