Muzika

Joksimović oduševio koncertom "Dva sveta" u Banjaluci

Joksimović oduševio koncertom "Dva sveta" u Banjaluci
Joksimović oduševio koncertom "Dva sveta" u Banjaluci

Popularni pjevač Željko Joksimović održao je u Banjaluci na tvrđavi Kastel koncert pod nazivom "Dva sveta".

Ovaj nastup je projekat u kojem je Joksimović izmijenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rok pjesama, kao i nekolicinu svojih numera. Pjesme su "obučene" u sving muziku i u odijelo džeza.

Na spisku obrađenih numera bile su "Ja sam težak kao konj", "Jesen u mom sokaku", "Vlajna", "Ljubavi moja tugo", "Suada" "Dva sveta", "Neko te ima noćas".

"Ideja za ovaj projekat bila je u planu već nekoliko godina. Zahvaljujući sjajnoj ekipi koja je zaista talentovana i fantastična, napravili smo jedan projekat koji je vrlo aktuelan u svim bivšim republikama Jugoslavije, ali i van granica bivše države. Interesovanje za ovim projektom vlada i to je nagrada za trud i rad", naglasio je Joksimović.

Popularni muzičar je istakao da će se i u budućnosti predstavljati publici u ovom maniru uz dodatke CD i DVD izdanja.

"Cilj nam je da ostanemo na pravom putu svinga i da 'Dva sveta' iz godine u godinu bude još bolji. Moje su impresije vrlo lepe i zadovoljan sam, kao i cela ekipa muzičara, a ima nas 24 na sceni, i svi se osećamo jako lepo i opušteno", dodao je Joksimović.

On je, takođe, istakao da projekat "Dva sveta" neće uticati na njegovu karijeru u svijetu pop muzike.

"Mislim da ljudi koji u svojim karijerama imaju ovakvu vrstu performansa su bogatiji za jedno neverovatno iskustvo koje daje potpunu slobodu, i savetujem svim kolegama da treba da osete ove čari svinga na sceni", naglasio je Joksimović.

Poznati muzičar dodaje da se opredijelo za sving jer je on nešto što je stalno svježe i da nikada neće izaći iz mode.

"Svake nove godine u svom okruženju ćete čuti te tonove koji asociraju na praznične dane i mislim da ono što je nostalgično u svemu tome je da se stalno vraćamo svingu. Ja sam se ovog puta potrudio da napravim neke pesme, kako svoje, tako i drugih muzičara, poput Tozovca i Tome Zdravkovića, čije su pesme po svojoj dugovečnosti već evergrini, a ja sam napravio da to izgleda kao da su snimljene tridesetih godina", istakao je Joksimović.

Na bini iza muzičara je bio i video-zid za koji Joksimović kaže da predstavlja njegov pogled na svijet.

(Foto J. Đurđević)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije