Muzika

Koncertom na Kopakabani Madona završila svjetsku turneju

Koncertom na Kopakabani Madona završila svjetsku turneju
Foto: Tanjug/AP | Koncertom na Kopakabani Madona završila svjetsku turneju

RIO DE ŽANEIRO - Kraljica popa, Madona, sinoć je na plaži Kopakabana održala besplatni koncert pred desetinama hiljada svojih obožavatelja, kojim je zaokružila svjetsku turneju "Celebration" započetu prošlog oktobra u Londonu.

Gradske vlasti u Riju saopštile su ranije da očekuju da na koncertu bude 1,5 miliona gledalaca, što bi bilo 10 puta više od Madoninog rekorda od 130.000 posjetilaca na u Parizu 1987. koji je na pjevačicinoj zvaničnoj veb stranici naveden kao najveći šou u njenoj 40 godina dugoj karijeri, navodi AP.

Brazilske vlasti pojačale su oprez nakon što je mladi obožavatelj preminuo na koncertu Tejlor Svift prošle godine zbog iscrpljenosti prouzorokovane vrućinom, pa su ovoga puta vatrogasci prskali vodom posjetioce na koncertu da ih rashlade, a besplatno su deljene i flašice s vodom.

Koncert je obezbjeđivalo 3.200 policijaca u uniformama i 1.500 civilnih policajaca, a uoči koncerta, brazilska mornarica je pregledala brodove sa kojih su ljudi hteli da prate šou.

Brazil je, kako je saopšteno, potrošio 20 miliona reala (3,9 miliona dolara) na koncert, dok su ostatak finansirali sponzori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije