Muzika

Nektar FreshWave Festival 2016.

Nektar FreshWave Festival 2016.
Nektar FreshWave Festival 2016.

Prvi headliner ENERGIE STAGE-a Nektar FreshWave Festivala za 2016. godinu je čuveni čikaški pionir DJ izraza i legendarni producent house muzike, Marshal Jefferson!

Odgovor na pitanje ko je Marshall Jefferson treba da se potraži prvenstveno u periodu od prije 30-ak godina, kada su se na čikaškoj muzičkoj sceni pojavili house velikani poput Frenkie-a Knuckls-a, koji su obilježili svjetsku elektronsku house muziku!

Naime još sredinom 80-ih godina 20-og vijeka u klubovima američkog Čikaga počinje da se razvija jedinstven muzički izraz, kojeg su uz moderne ritmove i korištenje ritam mašina uz gramofonski DJ set, obogaćivali fantastični gospel pjevači, pjevajući dionice koje su se poslije našle u izdanjima koja su vladala muzičkim svijetom početkom 90-ih godina prošlog vijeka i postala legendarna u muzičkoj istoriji. Mnoge od tih legendarnih traka su potpisana sa imenom Marshall Jefferson!

Uvijek u potrazi za inspiracijom, žonglirajući između produciranja i nastupanja Marshall-ova karijera traje već aktivno 30ak godina, a nesaglediv je broj nastupa i plesnih podijuma kojima je suvereno vladao! Kada je riječ o izdanjima podsjećamo na singlove ''Move Your Body'', ''Ride the Rhythm'', ''Mushrooms'', ''The House Music Anthem''...

Marshall Jefferson će na Nektar FreshWave Festivalu2016. nastupiti u četvrtak, 4. avgusta, prvog dana festivala kao headliner Energie Stage-a. Bine koja je prošle godine okupila najveća regionalna DJ imena poput Marka Nastića ili Marka Vukovića. Riječ je bini koja je izazvala veliku pažnju publike i koja će nesumnjivo i ove godine za mnoge posjetioce Nektar Freshwave Festivala biti omiljena! Nastup legendarnog čikaškog majstora DJ pulta najbolji je način da najavimo plejadu izvođača koji vas očekuju na ENERGIE STAGE-u FWF!

Nektar FreshWave Festival 2016 održaće se 4., 5. i 6. avgusta na prostornim kapacitetima banjalučke tvrđave Kastel! Ulaznice po SUPERPROMO cijeni od svega 39KM za sve dane festivala su u prodaji, a dostupne su u banjalučkom pabu Debela Berta, turističkoj agenciji MG Travel u Banjaluci i putem internet servisa za prodaju ulaznica www.kupikartu.ba!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije