Muzika

Radionica "Radost sviranja" u Banskom dvoru

Radionica "Radost sviranja" u Banskom dvoru
Foto: Ustupljena fotografija | Radionica "Radost sviranja" u Banskom dvoru

BANJALUKA - Šesta majstorska radionica za violiniste osnovnih i srednjih škola "Radost sviranja" biće održana 11. i 12. maja u Vijećnici Banskog dvora, a vodiće je banjalučka violinistkinja Natalija Todorović.

I ove godine, kako je saopšteno iz Banskog dvora, sva mjesta za učešće popunjena su u rekordnom roku.

"Cilj radionice je omogućiti violinistima razvoj tehnike i interpretacije i ukazati na načine vježbanja koji daju bolje rezultate. Namijenjena je učenicima osnovnih i srednjih muzičkih škola.  Gosti radionice će biti  učenici kontrabasa iz klase profesora Dragana Petrovića", naveli su iz Banskog dvora.

Natalija Todorović rođena je u Banjaluci 1985. godine, gdje je završila Osnovu i Srednju muzičku školu "Vlado Milošević" u klasi profesora Dušana Šestića i Svetlane Šeršukove (Moskva).

Diplomirala je 2007. sa najvišom ocjenom u klasi profesora Uroša Pešića, a magistrirala 2011. u klasi profesorice Maje Jokanović na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, takođe sa najvišom ocjenom. Kao student bila je stipendista fondacija za najbolje studente "Milan Jelić", "Petar Kočić", stipendista austrijske Barokne akademije u Gmundenu.

Tokom svog dosadašnjeg školovanja učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima, festivalima i osvojila veliki broj nagrada, priznanja i povelja.

Natalija Todorović već 17 godina radi kao profesor violine u Umjetničkoj školi "Vlado Milošević", Banjaluka i ima veoma zapažene pedagoške rezultate, te veliki broj nagrada sa učenicima, kako na republičkim, tako i međunarodnim festivalima i takmičenjima. Deset godina je svirala na violini istaknutog banjalučkog kompozitora i etnomuzikologa Vlade Miloševića, koju joj je Akademija u Banjaluci dala na korištenje kao talentovanom studentu. Bavi se i komponovanjem djela za violinu i gudače.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije