Banjaluka

Održana završna manifestacija

Održana završna manifestacija
Održana završna manifestacija
A. Tipura

U okviru projekta "Mjesec kreativnog razvoja za djecu i omladinu avgust 2006", koji je u saradnji s Akademijom umjetnosti i uz podršku grada organizovala nevladina organizacija "Zdravo da ste", u četvrtak uveče u Dječijem pozorištu RS održana je završna manifestacija.

Manifestacija je počela otvaranjem izložbene postavke crteža, slika, fotografija i nakita koje su izradili članovi radionica, a nakon izložbe publika je uživala u dvočasovnom programu u kojem su izvođači prezentovali svoje vještine i znanja stečena tokom rada u muzičkoj, plesnoj, dramskoj i poetskoj radionici.

Pored učesnika ove manifestacije iz organizacije `Zdravo da ste`, publici su se predstavili i gosti iz Broda, Dervente, Doboja, Blatnice kao i grupa djece i omladine s Kosova, koja je došla iz Lapljeg Sela kod Prištine.

U toku večeri smjenjivali su se zvuci gitare, pjesma i stihovi poezije, te ples i gluma.

Velike simpatije najmlađih posjetilaca dobila je izvedba odlomka iz pozorišne predstave `Lepotica i zver`, koju je izvela grupa mladih iz Omladinskog pozorišta `Geto` s Kosova, a nešto starije je do suza nasmijala izvedba dijela pozorišnog komada `Maratonke trče počasni krug` u izvedbi dramske radionice iz Dervente.

Svi izvođači ispraćeni su velikim aplauzom, što je bio dovoljan dokaz da su mladi u najboljem svjetlu prikazali ono za što su se pripremali protekli mjesec dana.

`Ovo je bilo jedno posebno veče za djecu, njihove roditelje i sve odrasle koji mogu da uživaju u nečemu što nije baš svakodnevno, a to je neka vrsta dječjeg stvaralaštva`, istakao je Jovan Savi?, organizator projekta `Mjesec kreativnog razvoja - avgust 2006 `.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije