Pozornica

"Alfa Beta" u NPM: Komad koji se bavi propitivanjem smisla braka

"Alfa Beta" u NPM: Komad koji se bavi propitivanjem smisla braka
Foto: Narodno pozorište Mostar | "Alfa Beta" u NPM: Komad koji se bavi propitivanjem smisla braka

MOSTAR - Predstava "Alfa Beta" autora Edvarda Entonija Vajtheda, u režiji Saše Oručevića biće odigrana 22. marta na sceni "Studio 64" Narodnog pozoriša Mostar (NPM), sa početkom u 20 časova.

Kako saopštavaju iz Narodnog pozorišta Mostar, u predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević, koji propitujući smisao braka dovode pod znak pitanja uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane.

"'Alfa Beta' se bavi bračnim odnosima, odnosima u porodici uopšteno propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi", dodaju iz Narodnog pozorišta Mostar.

Navode da je "Alfa Beta" zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, o dubokim intimnim strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera, koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koji oblikuju njihove živote.

"Koja je svrha i smisao braka? Šta brak sa sobom kroz vrijeme nosi? Koliko ostajemo svoji? Kako nas brak oblikuje? Da li su naša očekivanja prevarena? Da li u svim bračnim i životnim fazama osjećamo onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo i šta je to? Neka su od pitanja koja se prožimaju kroz predstavu", zaključuju iz mostarskog pozorišta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije