Pozornica

Baletni spektakl u Zenica

Baletni spektakl u Zenica
Baletni spektakl u Zenica

ZENICA - Tokom dana se na daskama Bosanskog narodnog pozorišta Zenica dogodio baletni i plesni spektakl u organizaciji Ars Centra Zenica, pod licencom jednog od najkvalitetnijeg, a po broju učesnika sigurno najmasovnijeg takmičenja ove vrste na svijetu, Dance World Cup (DWC).

U pitanju su međunarodne kvalifikacije za zemlje Balkana za svjetsko finale DWC 2017. koje će se ove godine održati u njemačkom gradu Offenburg, od 23.06. do 01.07.2017., na kojem učestvuju takmičari iz 44 zemlje svijeta.

Takmičenje su budnim okom pratili i sudili eminentni svjetski umjetnici i kvalificirani žiri: Edina Papo (BiH), Belma Čečo – Bakrač (BiH), Mary Walledge (Škotska) i Maxim Clefos (Moldavija).

Prvom Balkanskom takmičenju prisustvovao je i direktor John Grimshaw (Jersey), koji je ovog puta i dodijelio medalje za pobjednike ovog takmičenja.

Poslije dodjele nagrada na sceni su se pojavili svi takmičari i scena Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici nikad nije imala veći broj mladih plesnih talenata.

U nastavku današnjeg baletnog programa slijedi edukativni program, master class u 15:00 h.

Napominjemo da se večeras od 19:30 sati prvi put u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održava događaj koji ne smijete propustiti- GALA VEČE.

Večeras ćete imati priliku da pogledate baletne prvake, igrače i pobjednike Dance World Cupa-a Balkan, soliste kao i ostale mnogobrojne goste. Ovo će biti događaj koji će vam sigurno dugo ostatli u sjećanju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije