Pozornica

Dani komedije u Šamcu

Dani komedije u Šamcu
Dani komedije u Šamcu

ŠAMAC - U Šamcu su počeli drugi po redu Dani komedije u organizaciji satiričnog pozorišta "Bibac" iz ove opštine.

Ljubiteljima ove umjetnosti predstaviće se tri pozorišta - satirično pozorište "Bibac" iz Šamca, pozorište "Branislav Nušić" iz Teslića i amatersko-dramsko pozorište "Branko Radičević" iz Pačetina u Hrvatskoj, koje djeluje pri Srpskom-kulturnom društvu "Prosvjeta" iz Zagreba.

U kino sali biće izvedena predstava "Predizborna drla" satiričnog pozorišta "Bibac", režisera Milana Božića, a drugi dan komedija "Kad ministar prdne" SKD-a "Prosvjeta" Zagreb, pododbora Pačetin - KUD "Branko Radičević".

Režiser Milan Božić kaže da je cilj da ovo preraste u tradiciju i da se okupi što više društava i pozorišta.

On je podsjetio da satirično pozorište "Bibac" postoji šest godina, da je djelovalo prije toga u okviru šamačke "Prosvjete", te da su do sada izveli veliki broj predstava za Šamčane i da će to činiti dok god bude bilo posjetilaca.

Dio sredstava od prodatih ulaznica za predstave ići će za liječenje osmogodišnjeg Almina Žigića iz Šamca koji je operisao tumor na mozgu.

Petar Musić iz SKD "Prosvjeta" Zagreb, pododbor Pačetin, KUD "Branko Radičević", kaže da su nedavno gostovali u Šidu na festivalu, te da im je zadovoljstvo da učestvuju u Šamcu i obraduju publiku.

"Predstava je crnogorska sa crnogorskim dijalektom i mi pokazujemo njome kako govore i kako se ponašaju seljaci u jednom selu. Mi smo amateri, a radimo kao profesionalci i dajemo mnogo predstava", rekao je Musić.

On kaže da je naziv komedije specifičan, da privuče publiku, dodavši da ljudi prihvataju njihovu komediju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije