Pozornica

Dječija predstava "Gdje se krije svijet čarolije" na više lokacija

Dječija predstava "Gdje se krije svijet čarolije" na više lokacija
Foto: Vlada KS | Dječija predstava "Gdje se krije svijet čarolije" na više lokacija

SARAJEVO - Manifestacija Dani Kantona Sarajevo 2024. održava se od 2. do 9. maja, a publika je u prilici da prati mnoštvo zanimljivih sadržaja za građane, od rock koncerata, predstava za djecu, promocija knjiga, izložbi…

Događaji se održavaju na različitim lokacijama širom Kantona Sarajevo, a ulaz na sve programe je besplatan.

U okviru manifestacije pripremljen je i bogat program za najmlađe posjetioce.

Tako je dječija predstava/muzičko – zabavni program “Gdje se krije svijet čarolije” održana danas u Multimedijalnoj sali opštine Ilidža. Ista dječija predstava biće izvedena u Ilijašu 7. maja u 12 sati, u Kulturno sportskom centru Ilijaš, te u Hadžićima, 8. maja u 120 sati u Multimedijalnoj sali Hadžići, te 9. maja u 12 sati u Vogošći u Kulturno sportskom centru Vogošća.

Uloge u predstavi tumače: Ana – Marija Tomić, Kemal Čebo, zatim Mirsad Abdagić-Kike i Baletni studio „Aurora“ – KUD Baščaršija. Autor i režiser ovog dječijeg programa je Dževad Hadžić.

Siže predstave „Gdje se krije svijet čarolije” – Djeca su nezadovoljna jer misle da nešto propuštaju i pitaju se gdje je taj svijet čarolije. Nakon niza avantura na kraju saznaju da je čarolija u njima, da oni stvaraju svoju čaroliju u sebi, druženjem sa svojom porodicom, prijateljima, u svom okruženju, kroz svoja djela, učenjem i sazrijevanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije