Pozornica

Đorđe Dodo Marković i Senad Milanović u "Zagonetnim varijacijama"

Đorđe Dodo Marković i Senad Milanović u "Zagonetnim varijacijama"
Foto: Pozorište "Dis" Banjaluka | Đorđe Dodo Marković i Senad Milanović u "Zagonetnim varijacijama"

BANJALUKA - Premijera predstave "Zagonetne varijacije" po tekstu Erika Emanuela Šmita i u režiji Novice Bogdanovića biće odigrana 20. maja na pozorišnoj sceni Doma omladine u Banjaluci, sa početkom u 20 časova, saopšteno je iz banjalučkog pozorišta "Dis".

"Profesionalna produkcija pozorišta 'Dis' dočaraće vam događaj koji spaja prošlost i budućnost, iskustvo i inspiraciju. Ovo je mjesto gdje riječi plešu zagonetni ples, a geste otkrivaju dubine ljudske duše", naveli su organizatori.

Dodaju da “Zagonetne varijacije” nisu tek obična predstava, nego putovanje kroz lavirint uma, skrivajući tajne koje vode do srca ljudskih emocija.

"Ova jedinstvena 'Oda ljubavi', oplemenjena scenskom igrom legendarne ikone scene Đorđa Dode Markovića, sa šezdeset godina iskustva, i mladog, ali već priznatog glumca Senada Milanovića, pozorišna je čarolija koja ostavlja bez daha", saopšteno je iz "Disa".

Navode da u središtu zapleta stoji Abel Znork, nobelovac i pjesnik izolacije, čija priča otkriva dubine istine, ljubavi i samoće, zagonetan, prepoznatljiv i nedokučiv.

Producent predstave je Jelena Marković. Dizajn svjetla i zvuka potpisuje Stribor Letić, dok je dramaturg na procesu Damjan Berović.

Ulaznice se mogu rezervisati putem aplikacije "BL TEATAR", na broj telefona 065 770 887, te na prodajnim mjestima u Domu omladine u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije