Pozornica

Festival u čast Milice Babić Andrić od 16. do 19. aprila u Šamcu

Festival u čast Milice Babić Andrić od 16. do 19. aprila u Šamcu
Foto: N.N. | Festival u čast Milice Babić Andrić od 16. do 19. aprila u Šamcu

ŠAMAC - Festival "Milica" posvećen Milici Babić Andrić, znamenitoj Šamčanki, prvoj školovanoj kostimografkinji na našim prostorima i supruzi nobelovca Ive Andrića, treći put biće održan od 16. do 19. aprila u organizaciji Centra za kulturu Šamac.

Festival će 16. aprila u Kino sali Centra za kilturu Šamac u 19 časova otvoriti prvak srpskog glumišta, Tihomir Stanić, monodramom "Na Drini ćuprija".

"Drugog dana festivala, u Galeriji Stari sat, prezentacijom istorijata, muzejske i kulturne djelatnosti od 12 časova predstaviće se Kuća nobelovca Iva Andrića iz Herceg Novog. Posjetioci izložbe imaće priliku da vide lične predmete Milice Babić Andrić i Ive Andrića koji se čuvaju u Kući nobelovca Iva Andrića u Herceg Novom", navedeno je iz Centra za kulturu Šamac.

Takođe, drugog dana festivala, kako dalje navode, u Spomen kući Milice Babić Andrić u 13 časova biće otvorene i radionice kostimografije u kojima će učešće uzeti polaznici iz Travnika i učenici osnovnih i srednje škole iz Šamca.

Radionice će biti održane i svih narednih dana tokom trajanja festivala.

"Trećeg dana festivala, u Kino sali Centra za kulturu Šamac od 19 časova posjetioci će imati priliku da pogledaju predstavu 'Djelidba' u izvođenju Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, u režiji Aleša Kurta", najavljuju organizatori.

Četvrtog, posljednjeg dana festivala, u Galeriji Stari sat u 13 časova biće otvorena izložba radova nastalih na radionicama kostimografije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije