Pozornica

Gradonačelnik ugostio Banjalučko studentsko pozorište

Gradonačelnik ugostio Banjalučko studentsko pozorište
Gradonačelnik ugostio Banjalučko studentsko pozorište

BANJALUKA - Povodom osvajanja nagrada na pozorišnim festivalima u Novom Gradu i u Mostaru, gradonačelnik Slobodan Gavranović, upriličio je danas prijem za glumce i rukovodstvo Banjalučkog studentskog pozorišta (BSP).

Gavranović je predstavnicima BSP čestitao na ostvarenim uspjesima i naglasio da je postojanje ovog pozorišta veoma značajno za kulturni život našeg grada.

- Niz priznanja koja su pobrali za predstavu „Potop“ pokazuje da BSP radi na visokom nivou i da stvara kvalitetne predstave. Zadovoljstvo je da u Banjoj Luci imamo jedan ovakav ansambl i BSP će uvijek imati podršku gradskih institucija – naglasio je gradonačelnik i podsjetio da je BSP nedavno veoma uspješno organizovalo međunarodni festival studentskih pozorišta „Kestenburg“.

Predsjednik BSP Aleksandar Pejaković, zahvalio se gradonačelniku na prijemu i čestitki koju je uputio, te istakao da je predstava „Potop“ do sada šest puta nagrađivana.

- Za nas je važno saznanje da smo zajedno sa Gradskom upravom u zajedničkoj misiji koja podrazumijeva našu želju da pozorište opstane i razvija se. Raduje nas kontinuitet u osvajanju nagrada, kao i pohvale različitih žirija da je ansambl veoma uigran i da izgleda skoro kao profesionalni teatar. Inače, naša sezona traje od marta do decembra, a za narednu sezonu planiramo još pet premijera – rekao je Pejaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije