Pozornica

Književno veče i predstava Mire Gavrana u BNP-u Zenica

Književno veče i predstava Mire Gavrana u BNP-u Zenica
Foto: Teatar Gavran Zagreb | Književno veče i predstava Mire Gavrana u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica

ZENICA - U organizaciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Hrvatskog kulturnog društva Napredak Zenica, 28. aprila u zeničkom pozorištu biće upriličena promocija knjige Mire Gavrana "Portret duše" u 18 časova na Kabaertskoj sceni, a istog dana u 20 časova na Velikoj sceni biće odigrana predstava "Sladoled" Teatra Gavran Zagreb.

Kako je navedeno iz BNP-a Zenica, u romanu Gavran piše o životima sedam žena.

"Promišljenom i neobičnom strukturom u 'Portretu duše' autor gradi čvrstu i zanimljivu fabulu, u kojoj svjedočimo interesantnim prekretnicama u životima njegovih ranjivih junaka dok s lakoćom prolazimo kroz šest decenija života u Hrvatskoj, od 1960. do 2020. godine", pojašnjeno je dalje.

"Portret duše" jedanaesti je roman jednog od najpoznatijih hrvatskih književnika, a književnu veče sa Gavranom će moderirati Zorana Krstičević Mravak.

Predstava "Sladoled" prema tekstu Mire Gavrana, u režiji Borisa Svrtana i u produkciji Teatra Gavran Zagreb je komedija koja prikazuje život sa svim njegovim usponima i padovima, sa smijehom, sa suzama, i svim drugim svakodnevnim situacijama...

"Imamo najbolji sladoled u gradu! On nije ni u kornetu ni u čašici nego na pozornici. Vjerojatno vas neće rashladiti nego ugrijati vaša srca jer tajni je njegov sastojak ljubav, i to ona između majke i kćeri. Dobio je i nekoliko vrijednih nagrada", napisali su iz zagrebačkog pozorišta o predstavi.

U komadu igraju Mladena Gavran i Ana Vilenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije