Pozornica

"Kozara etno" promoviše cijeli grad

"Kozara etno" promoviše cijeli grad
Foto: banjaluka.rs.ba | "Kozara etno" promoviše cijeli grad

BANJALUKA - "Kozara etno festival" postao je tradicija u gradu Banjaluka koji je postao poznat i van granica naše zemlje.

Rekao je ovo danas Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, na prijemu koji je upriličio za učesnike 13. "Kozara etno festivala".

"Pozdravili smo učesnike iz sedam zemalja, a Banjaluka je postala poznata po velikom broju festivala koji se održavaju tokom ljeta. Nedavno je rađeno istraživanje, koje je pokazalo da se među prepoznatljivim simbolima grada nalaze i festivali, a svjedoci smo da se svake sedmice smjenjuju različite manifestacije", kazao je gradonačelnik. 

Dodao je da nastoje da turističku ponudu grada održe bogatom, te da sugrađani i svi gosti pronađu ponešto interesantno za sebe.

"Banjaluka je ušla u regionalnu turističku promociju sa novim sloganom, to uključuje i festivale i drugu turističku ponudu grada, što će biti trajni posao", naglasio je Radojičić.

Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije grada Banjaluka, naglasio je da je "Kozara etno" jedan od najposjećenijih festivala i da su za proteklih 13 godina predstavnici gotovo svih evropskih zemalja gostovali u gradu.

"Znamo da se festival održava četiri dana, ali turisti u Piskavicu dolaze tokom cijele godine i to je najvažniji rezultat koji smo ostvarili. 'Kozara etno festival' promoviše cijeli grad kao turističko odredište, kao i značajnije kulturne vrijednosti", kazao je Barašin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije