Pozornica

Mališani uveličali Susrete "Vezeni most"

Mališani uveličali Susrete  "Vezeni most"
Foto: Velibor Tripić | Mališani uveličali Susrete

BANJALUKA - Kolažni mjuzikl za djecu pod nazivom "Strašni lav", koji je rađen na osnovu teksta Duška Radovića, izveo je u nedjelju naveče Dječji studio glume "Roda" iz Banjaluke u parku "Petar Kočić" u okviru 14. susreta Banjalučana "Vezeni most".

Kroz ovaj igrokaz desetak malih glumaca ugodnih pola sata zabavljalo je mnogobrojne mališane i njihove roditelje, koji su se okupili u parku. Manifestacija je počela izvođenjem stihova "Vezeni most" i "Maskenbal u šumi" poznate banjalučke pjesnikinje  Nasihe Kapidžić-Hadžić.

Nevenka - Nena Rodić, umjetnički rukovodilac Dječjeg studija glume "Roda", kazala je da ovaj studio od samog osnivanja manifestacije "Vezeni most" učestvuje na istoj.

"Sretni smo zbog toga jer svake godine imamo novu predstavu, novi igrokaz i kolažnu predstavu koju pripremamo za najmlađi uzrast. Ovo je važan dječji datum", rekla je Rodićeva.

Na poziv organizatora došao je Asmir Tirčinhodžić, perkusionista iz Banjaluke, koji je odsvirao kratku numeru na prvom balkanskom udaračkom instrumentu gočarica.

"Zadesio sam se u svome gradu pa sam došao. Prvi put učestvujem. Drago mi je što sam podržao ovu manifastaciju", istakao je Tirčinhodžić.

Hazim - Bato Maglajlić, predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnjih  Susreta Banjalučana, kazao da je Književnu nagradu "Nasiha Kapidžić-Hadžić" za opus i domete u poeziji za djecu ove godine dobio Mirsad Bećir  Bašić iz Sarajeva, koji je napisao nekoliko zbirki dječjih pjesama.

"Ova književna nagrada dodjeljuje se već deseti put. Nisam mnogo upoznat s djelom i radom nagrađenog, ali bih volio da je dodijeljena nekome iz Banjaluke ko nije bošnjačke nacionalnosti. Smisao naše manifestacije je multikulturalnost, čiji je osnovni cilj da ne živimo jedni pored drugih,  već jedni s drugima", rekao je Maglajlić.

Susreti Banjalučana "Vezeni most" ove godine su okupili brojne posjetioce iz Evrope i svijeta, a biće završeni večeras u banjalučkom Kulturnom centru Banski dvor, gdje će biti  održano  tradicionalno "Veče sevdaha - Vezeni most" u izvođenju  orkestra BZK "Preporod" iz Zenice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije