Pozornica

Monodrama "K'o kamen" u Kulturnom centru Gradiška, ulaz besplatan

Monodrama "K'o kamen" u Kulturnom centru Gradiška, ulaz besplatan
Foto: Ustupljena fotografija | Monodrama "K'o kamen" u Kulturnom centru Gradiška, ulaz besplatan

GRADIŠKA - Monodrama "K'o kamen" autorke Dragane Mandrape, u izvođenju glumice Narodnog pozorišta Republike Srpske Ljiljane Čekić biće odigrana u Kulturnom centru Gradiška 27. marta od 20 časova.

Predstava je rađena je u produkciji SPKD "Prosvjeta" Banjaluka, a donosi autentičnu priču o dvjema ženama, majci i kćerki, njihovim životima i stradanjima, ali i o snazi koju su imale u trenucima najvećih iskušenja i stradanja.

"Žanrovski pripada dokumentarnoj monodrami. Pisana u ispovijednoj formi ona slika različite ličnosti, majku i kćerku, Velenku i Draganu, žene različitih živototnih priča, ali identične snage koju pokazuju u trnucima kada se suočavaju sa životnim tragedijama", navedeno je u saopštenju.

Dalje se navodi da u maniru najplemenitijeg ženskog rukopisa glumica Ljiljana Čekić i autorka Dragana Mandrapa, njegujući kulturu sjećanja na svoje pretke, kao potomci porodica koje su nastradale u genocidu koji je nad Srbima izvršen tokom Drugog svjetskog rata, stvorile su predstavu u kojoj je oslikana snaga života "koji vazda nađe svoj put", kao i karakter žena snažnih "k'o kamen".

Ulaz na projekciju je slobodan, a besplatne ulaznice za predstavu mogu se preuzeti na biletarnici Kulturnog centra Gradiška.

Predstava će biti izvedena pod pokroviteljstvom Grada Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije