Pozornica

Praznik humanosti, teatra i mladih talenata

Praznik humanosti, teatra i mladih talenata
Foto: Pixnio | Praznik humanosti, teatra i mladih talenata

​Četrnaesta beogradska gimnazija i Alfa BK Univerzitet organizuju humanitarnu predstavu "Igraj Crnjanskog - Za naše drugove iz zanatske" u utorak, 14. maja 2024. godine, u 17.00 časova u amfiteatru Alfa BK Univerziteta, Bulevar maršala Tolbuhina 8. Pozivamo sve ljude dobre volje da dođu i kupovinom ulaznica podrže ovu humanitarnu predstavu. Pored humanitarnog karaktera, ova predstava donosi originalan uvid u djela besmrtnog genija Miloša Crnjanskog u sjajnoj izvedbi učenika Četrnaeste gimnazije.

Cijena ulaznice je dobrovoljni prilog, a prihod od ulaznica namijenjen je maturantima Zanatske škole u Beogradu.

Srednja zanatska škola bavi se profesionalnom rehabilitacijom učenika sa smetnjama u razvoju i učenju. Učenici Četrnaeste beogradske gimnazije posvetili su svoje vrijeme i realizovali ovu predstavu kako bi skupili vrijednu pomoć za svoje vršnjake.

Predstava "Igraj Crnjanskog" je antiratna poetska drama koja nas podsjeća na to da svaki čovjek neprestano traga za svojom zvijezdom u beskrajnom plavom krugu.

Režija i dramatizacija: Milica Živković; asistent režije: Marko Đurović; igraju: Milena Dudvarski, Marko Đurović, Boris Pavlović, Teodora Pribaković, Anastasija Oluić, Jana Lukić, Dunja Đurđević i Vera Pejković.

Poslije izvođenja predstave biće održan razgovor sa rediteljkom i glumcima, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije