Pozornica

Predstava DP RS putuje u Rusiju

Predstava DP RS putuje u Rusiju
Foto: Ilustracija | Predstava DP RS putuje u Rusiju

BANJALUKA - Predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) "Odisej - San o povratku" sutra putuje na 13. međunarodni festival "Kukart", koji će biti održan u periodu između 22. i 30. juna u Sankt Peterburgu.

Na festivalu ove godine učestvuje 36 lutkarskih pozorišta i lutkarskih trupa kako iz Rusije (Moskva, Sankt Peterburg, Novoskuznjeck, Lipetsko, Čebroskari, Mitišči, Čeljabinsk, Uljanovsk, Vologda), tako i iz cijelog svijeta (Estonija, Italija, Njemačka, Izrael, Republika Srpska (BiH) Ujedinjeno Kraljevstvo, Brazil, Poljska, Srbija, Bugarska, Bjelorusija i Slovačka.

Međunarodni festival pozorišta lutaka i sinteze "Kukart" je bijenalnog karaktera i predstavlja najveći i najznačajniji lutkarski forum kojem ne može parirati nijedan drugi na ruskoj umjetničkoj sceni.

Festival se održava od 1993. godine u periodu Bijelih noći tokom juna. Jedan od ciljeva festivala jeste da podrži i okupi najvažnije i najnovije trendove koji postoje u inventivnom scenskom žanru koji oduševljava publiku svih uzrasta.

Predstava "Odisej - San o povratku" na programu je u petak u 19 časova na pozornici Lutkarskog pozorišta bajki iz Sankt Peterburga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije