Pozornica

Predstava Nevid teatra u takmičarskom programu Festivala u Sarajevu

Predstava Nevid teatra u takmičarskom programu Festivala u Sarajevu
Foto: Nevid teatar | Predstava Nevid Teatra u takmičarskom programu Festivala u Sarajevu

SARAJEVO - Interaktivna predstava za djecu i odrasle "Princeza Zlatka u kraljevstvu boja", autora i reditelja Marka Dukića, u produkciji Nevid Teatra iz Banjaluke biće izvedena u okviru takmičarskog programa 10. Festivala dječje umjetnosti (FEDU) u utorak, 7. maja, u 12 časova u JU Centar kulture i mladih Opštine Centar Sarajevo.

Predstava govori o princezi Zlatki, princezi vila i vilenjaka iz Žutog kraljevstva, koja oplemenjuje svoj život upoznajući kraljevstva raznih boja, te na taj način razara predrasude svoga oca, Kralja Žutka i prikazuje djeci da je svijet, obogaćen raznolikostima, bogatiji i sadržajniji. Kraljevstva predstavljaju gradove u Bosni i Hercegovini: Sarajevo, Tuzlu, Banju Luku, Jajce, Trebinje i Mostar.

U predstavi igraju: Maja Vujanović, Dejan Andrić i Marko Dukić. Kostimografkinje su Maja Mirković i Biljana Tegeltija Bojanić, koje su zajedno sa Đurđicom Bjelošević oblikovale i izradile rekvizitu. Koreograf scenskog pokreta je Marko Dukić, vajar saradnik Bojan Mikulić, dok su kostime izradile Jela Bošković i Ljiljana Šiniković.

Ovo je drugo učešće Nevid Teatra u takmičarskom programu FEDU-a. Nagradu za najboljeg glumca 5. Festivala dječije umjetnosti u Sarajevu osvojili su neodvojivi i fantastični dvojac, Dejan Andrić i Marko Dukić za uloge Štuca i Muca u predstavi „Čudesni kontinenti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije