Pozornica

Predstavom "Za bajke nema zime" otvoren Dječiji festival

Predstavom "Za bajke nema zime" otvoren Dječiji festival
Foto: Opština Novi Grad Sarajevo | Predstavom "Za bajke nema zime" otvoren Dječiji festival

SARAJEVO – Opština Novi Grad Sarajevo i ove godine realizuje dio programa 10. festivala dječije umjetnosti FEDU“ koji je počeo danas izvedbom dječije predstave „Za bajke nema zime“ u multimedijalnoj sali opštine.

Deseti festival dječije umjetnosti FEDU i ove godine pružiće posjetiocima bogat kulturno umjetnički program, kreativne radionice, muzičke programe, posjete muzeju i mnoge druge sadržaje koji su namjenjeni djeci od prvog do petog razreda osnovne škole. U toku Festivala, na području opštine Novi Grad realizovaće se 31 događaj. Najmlađi stanovnici imaće priliku uživati u dječijim pozorišnim predstavama, kreativnim radionicama, čitanju, posjeti muzeju, ali da se druže i nauče puno toga.

Programski sadržaji Festivala na području oštine Novi Grad Sarajevo održavatće se u multimedijalnoj sali opštine, novogradskim predškolskim ustanovama i školama i u Centru za kulturu i edukaciju „Safet Zajko“, gdje će se održati naučni skup o temi „ Savremena bosanskohercegovačka bajka“, a planirana je i posjeta Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci.

U okviru 10. dječijeg Festivala umjetnosti u Centru za kulturu i edukaciju „Safet Zajko“ otvorena i izložba radova u glini sa prošlogodišnjeg 9. festivala koji se održao u Novom Gradu. Takođe, osim radova od gline izloženi su i likovni radovi talentovanog desetogodišnjaka Ahmed Nura Mehemetovića, koji je jedan od ambasadora Festivala dječije umjetnosti FEDU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije