Pozornica

Pripreme za nastup u Kataru

Pripreme za nastup u Kataru
Foto: Srna | Pripreme za nastup u Kataru

DERVENTA - Članovi Kulturno-umjetničkog društva mladih /KUDM/ "Bosiljak" iz Dervente, nakon brojnih prošlogodišnjih nastupa na domaćoj i inostranoj sceni, pripremaju se za odlazak na Festival kulturnih različitosti u Katar.

Kulturno-umjetnički rukovodilac u KUDM "Bosiljak" Stana Nagradić podsjeća da je Društvo na početku prošle godine učestvovalo na humanitarnom koncertu u Pelagićevu, gdje je prikupljeno nekoliko desetina hiljada KM za liječenje Natalije iz Pelagićeva.

"`Bosiljak`je, potom, učestvovao u prikupljanju pomoći za Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti `Iskra` iz Banjaluke", rekla je Nagradićeva i dodala da ovo društvo svake godine, povodom Dana žena, organizuje prigodan program.

Ona je navela da je drugi ansambl KUDM "Bosiljak" na poseban način predstavio Republiku Srpsku u bugarskim gradovima Kiten, Primorsko i Plovdiv.

"Najljepši nastupi članova `Bosiljka` su pred svojom publikom, jer su puni ljubavi prema zavičaju i sugrađanima sa kojima uvijek dijele radost na sceni i van nje. Tako su, povodom Vidovdana, rado zaigrali na sceni ispred pravoslavnog hrama u Derventi, zajedno sa članicama Kola srpskih sestara iz Dervente", dodaje Nagradićeva.

Dječiji ansambl je polovinom prošle godine učestvovao u programu povodom krsne slave Manastira Proroka Svetog Ilije u Detlaku, u Derventi.

Nagradićeva je rekla da je Društvo imalo nastupe u Vlasenici, kao i na manifestaciji "Jelaško ljeto".

"Najgrandioznije putovanje smo imali u Kinu, i to u Makao i Hong Kong. To je bila trinaestodnevna turneja na Dalekom istoku koju će `Bosiljkovići` nositi u srcima", ističe Nagradićeva.

U oktobru se u Derventi održava Interfolk festival "Bosiljkovanje" na kojem je do sada nastupilo više od 200 ansambala iz država bivše Jugoslavije, ali i Evrope i Azije.

Krajem godine je održano druženje sa prijateljima iz Švedske, a imali su zajednički nastup na 37. koncertu KUD "Pobjeda" u Tešnju, a nakon toga i u Derventi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije