Pozornica

"Seljačka opera" na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

"Seljačka opera" na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo
Foto: Narodno pozoriste Sarajevo/Velija Hasanbegović | "Seljačka opera" na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

SARAJEVO - Dramska predstava "Seljačka opera" Darvasa Benedeka i Pintera Bele, u režiji Andrasa Urbana, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 13. maja sa početkom u 19.30, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

"Opera napisana za dramski ansambl, gotovo sapunica i reality show u jednom, muzički luda mješavina baroka, folka i rokenrola sa likovima koji sve vrijeme pjevaju - pa samim tim ne misle nikakvo zlo. Sve ćete ih prepoznati: poznatu (trudnu) curu u bijelom, one što su sve čestito i pošteno (ni mrava nisu zgazili), preljubnice i svetice, licemjere i vjernike, lopove, lažove, ubice, baje i kukavice. I svi su jako, jako veseli i sretni… Predstava kakvu još niste gledali… Sa likovima koje gledate svaki dan", navela je o predstavi Vedrana Božinović, dramaturginja i glumica.

U predstavi, pored Vedrane Božinović, igraju Sanjin Arnautović, Amra Kapidžić, Aldin Omerović, Sanela Krsmanović Bistrivoda, Sara Seksan, Mirvad Kurić, Sanin Milavić i Mak Čengić.

"Sat i 10 minuta muzike uživo na sceni izvodi bend u sastavu maestro Fuad Šetić, čembalo, korepetitor i dirigent, Amar Beširević, violina I, Ajnija Germić, violina II, Sara Kasap, violina III, i Rastko Zečević, kontrabas", zaključili su iz Narodnog pozorišta Sarajevo.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije